Datum: 21/04/2012 17:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: King Power at Den Dreef
Iakovenko straft Mechelse fouten af
Iakovenko straft Mechelse fouten af
Foto: © SC

Leuven heeft zijn revanche voor het verlies van vorige week in Mechelen beet. En hoe! Georchestreerd door Sacha Iakovenko veegde de thuisploeg KV van de mat. Met ook wat dank aan de twijfelende defensie van Malinwa.

KV Mechelen won verleden week op eigen veld van Leuven, maar zoals al meer gezegd dit seizoen: OHL uit en thuis is een wereld van verschil. Aan Den Dreef begonnen de Leuvenaars op kruissnelheid. Al na vijf minuten stond de 1-0 op het bord nadat Iakovenko (al dan niet foutief) Van Hoevelen de bal afsnoepte en de aanstormende Azevedo bediende die maar binnen te schuiven had.

Iakovenko verdeelt en scoort
KV Mechelen herstelde het evenwicht op het middenveld, maar had vooraan bijna geen afspeelpunt omdat Ruiz zo goed als onzichtbaar bleek. Cordaro probeerde het met een aantal leuke acties en Biset had een open kopkans, maar verprutste die door nog te willen afleggen op De Witte. Leuven hield het allemaal goed gesloten en vooraan hielden de snelle jongens Azevedo, Iakovenko en Remacle de statische defensie van de bezoekers aan de praat.

En die defensie ging weer in de fout toen Iakovenko blind voorzette vanop rechts en Nys aan de eerste paal sneller op de bal was dan Van Hoevelen en binnen kon tikken. Malinwa kreeg geen vat op de wedstrijd. Zo werd weer maar eens duidelijk dat als Gorius zijn gewoonlijke niveau niet haalt, het ook voor KV moeilijk wordt.

Van Hoevelen weer in de fout
Geen verandering in het spelbeeld de tweede helft. Leuven bleef de gevaarlijkste ploeg via Remacle. Die had soms wel iets egoïstischer mogen zijn en zelf proberen afwerken, want alleen voor doel had hij te veel oog voor zijn medemaats en verprutste zo een aantal kansen. Maar KV Mechelen legde hen zo weinig in de weg en was steeds te traag op de bal dat het allemaal niet veel uitmaakte.

Leuven stond al een paar keer dicht bij de 3-0, maar het was wachten tot Iakovenko zelf de kroon op het werk zette met een subtiele stiftbal. Maar weer was het Kenny Van Hoevelen die uitgleed en zo de Oekraïner vrij baan gaf. Bij alle drie de goals ging de Mechelse verdediger niet vrijuit.

KV Mechelen voetbalde veel te steriel. Een kwartier voor tijd kon Gorius wel milderen op vrije schop, één van de zeldzame keren dat het kanon van de kapitein goed afgesteld stond. Wel ging de muur van Leuven makkelijk open. Maar de match werd helemaal doodgemaakt toen Chen Remacle onderuit haalde en die de strafschop zelf omzette. Gorius krikte net voor het laatste fluitsignaal zijn eigen statistieken nog wat op door zijn vijftiende te scoren, maar dat maakte allemaal niet veel meer uit.

Herbeleef OH Leuven - KV Mechelen

Vooraf