Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Cercle verdelen de buit
Fabian Morren

Cercle Brugge blijft leider in zijn groep in play-off 2. Cercle speelde 2-2 gelijk bij Lierse, na een vooral leuke eerste helft.

Het was een heel leuke eerste helft, met kansen voor beide ploegen. Al na drie minuten was het bingo voor Lierse. Daylon Claasen scoorde na een voorzet van Cofie Bekoe. Lang duurde de vreugde van de thuisploeg niet. Na een terugspeelbal van Frans op Kawashima, moest de doelman het leer met de handen grijpen. Een onrechtstreekse vrije trap werd door Van Eenoo vanop zo'n tien meter binnen geknald.

Enkele minuten voor het halfuur klom Lierse opnieuw op voorsprong. Ditmaal door een schitterende vrije trap van Milos Maric. Cercle-doelman Coppens was helemaal kansloos. Maar weer kon de thuisploeg die voorsprong niet lang vasthouden. Weer scoorde ook Van Eenoo. Het voorbereidende werk kwam van Rudy, en hij rondde af: 2-2.

De tweede helft was het tegenovergestelde van de eerste. Het ging allemaal een pak trager en kansen waren er nog nauwelijks. Een schotje van Bekoe of Portier waren zowat de enige wapenfeiten. Zo bleef het 2-2 en behoudt Cercle Brugge zijn leidersplaats.