Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Achter de Kazerne
Geen winnaar in KV Mechelen - Lierse
Fabian Morren

Lierse heeft niet kunnen profiteren van de misstap van Cercle Brugge. De Pallieters kwamen niet verder dan een gelijkspel in de derby bij KV Mechelen.

Al na negen minuten opende de thuisploeg de score. Op hoekschop van Gorius knikte Biset de 1-0 tegen de netten. In een vrij matige eerste helft was KV Mechelen baas, maar op slag van rusten kwam Lierse toch weer langszij. Daylon Claasen bezorgde Lierse tegen de gang van het spel in weer wat hoop.

In de tweede helft ging Lierse toch wat beter spelen, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Kawashima moest zich onderscheiden op een poging van De Witte en Gorius trapte een huizenhoge kans naast. Lierse heeft nu samen met OH Leuven één punt minder dan Cercle Brugge.