Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daknam
Harbaoui nekt Beerschot
Fabian Morren

Beerschot is er niet in geslaagd om het Bergen nog lastig te maken. De ploeg van coach De Corte ging met 3-1 onderuit bij Lokeren. Uitblinker Harbaoui scoorde twee keer.

Lokeren wilde eindelijk nog eens winnen en maakte er snel werk van. Harbaoui scoorde al na vier minuten, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Enkele minuten later scoorde hij opnieuw, op een zeer mooie manier. De thuisploeg nam nadien gas terug, maar Beerschot was te zwak om Lokeren echt onder druk te zetten. Er waren enkel wat pogingen vanop afstand, via Losada en Nyoni.

Vlak voor rust verloor Lokeren De Ceulaer met een blessure. Zonder de publiekslieveling ging het in de tweede helft wat moeizamer. Beerschot kwam zelfs langszij via een goal van François, die in de diepte werd gestuurd door Dor Malul. Lokeren reageerde meteen via Harbaoui. Eerst trapte hij nog op de vuisten van Maes. Enkele minuten later was hij er als de kippen bij om een rebound binnen te tikken. In de slotfase scoorde Persoons nog de 3-1.