Speeldag: Speeldag 5
Stadion: King Power at Den Dreef
Cercle Brugge kopje onder in de slotfase
Fabian Morren

Cercle Brugge heeft de kans laten liggen om al zeker te zijn van de finale van play-off 2. De ploeg van Bob Peeters gaf een 0-2-voorsprong uit handen bij OH Leuven en verloor zelfs nog.

OH Leuven startte gretig aan de wedstrijd. Een schot van Azevedo ging niet zo heel ver over. Uit het niets scoorde Baldé echter aan de overkant. Op aangeven van Van Eenoo had hij maar binnen te tikken. OHL was aangeslagen en tien minuten later scoorde Baldé zijn tweede goal. Cornelis bracht de bal voor en aan de eerste paal tikte de aanvaller de 0-2 binnen.

Cercle speelde nadien een volwassen wedstrijd en werd weinig in de problemen gebracht door OHL. Vooral een bedrijvige Ruytinx zorgde voor wel wat gevaar, maar doelman Jo Coppens bleef relatief vlot overeind. Na rust eiste de thuisploeg het balbezit wel op, maar veel doelrijpe kansen leverde dat niet op.

Tot twaalf minuten voor affluiten Mertens aan de noodrem ging hangen. De Cercle-speler kreeg rood en Remacle scoorde vanaf de stip de aansluitingstreffer. OHL drukte meteen door en via Ruytinx en opnieuw Remacle werd het zowaar nog 3-2. Cercle blijft wel aan de leiding in zijn groep, maar is dus nog niet zeker van de finale. OHL en Lierse naderen immers tot op een punt.