lieLierse SK
gntKAA Gent
1-1
45+2' Ilombé Mboyo (pen)
1-2
Datum: 13/04/2013 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - KAA Gent (Play-off 2)

Volg de match tussen Lierse SK en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Lierse SK: Nathan Goris, Arjan Swinkels, Ahmed Said Ouka, Frederik Frans, Thomas Wils , Ahmed Aboumosalam, Mostafa Yehia Mohamed Shebeita, Benjamin Lambot, Lens Annab, Mohamed El Gabas , Kostadin Hazurov.
AA Gent: Frank Boeckx, Valery Nahayo, César Arzo, Pablo Cendrós, Rémi Maréval, Christian Brüls, Hervé Kage, David Hubert, Hannes Van der Bruggen, Jorge López, Ilombé Mboyo .
1
AA Gent trapt de partij op gang. Kan Lierse een eerste zege boeken in play-off II, of zal Gent zijn leiderspositie verstevigen?
2
Goeie actie Kage. De middenvelder brengt de bal voor, maar niemand kan gevaarlijk worden bij Gent.
6
Eerste grote gevaar vanwege AA Gent. Mboyo gaat makkelijk langs Swinkels en kan uithalen van buiten de zestien. Zijn poging gaat maar net naast.
10
AA Gent heeft duidelijk het overwicht en duwt Lierse terug op de eigen helft. Op een kans van Mboyo na, is het voorlopig wel wachten op echt doelgevaar.
12
Prima steekballetje van Lopez. Kage kan net niet bij de bal en Goris duwt in hoekschop.
13
Ei zo na klimt AA Gent op voorsprong. De bal wordt echter van de lijn gekeerd.
13
Meteen opnieuw een reuzekans voor de Buffalo's. Nahayo krijgt de bal in de kleine rechthoek, maar besluit pal op Goris. Een doelpunt hangt in de lucht voor Gent.
17

Goal
Doelpunt van Mohamed El Gabas (Onbekend Onbekend)
1-0! Lierse komt een beetje tegen de gang van het spel in op voorsprong. Cendros trapt half naast de bal en en El Gabas kan alleen op doel. De Egyptenaar blijft koelbloedig en lobt de bal knap over doelman Boeckx. Gent moet nu absoluut uit zijn pijp komen.
19
Alweer wordt een bal van de lijn gekeerd na een Gentse hoekschop. De Buffalo's maken echt wel aanspraak op een doelpunt.
21
Wils gaat zijn kans van ver. Boeckx kan makkelijk oprapen.
21
Reuzekans voor Lierse. El Gabas zorgt opnieuw voor het gevaar. De Egyptenaar gaat makkelijk langs zijn bewaker en brengt goed voor. Hazurov raakt de bal totaal verkeerd en zo is de kans op 2-0 verkeken.
23
Kage toont nogmaals dat hij over een perfecte techniek beschikt. De middenvelder kapt zijn mannetje uit en gaat vervolgens zijn kans van ver. Goris pakt uit met een prima redding en bokst de bal in hoekschop.
25
Goeie voorzet Kage. Aan de eerste paal duikt Mboyo op, maar de aanvaller besluit naast.
29
Arzo kopt net naast na een corner. Gent blijft de druk opvoeren.
33
Mboyo brengt goed voor, maar de kopbal van Brüls mist richting.
37
Het vuur is wat uit de wedstrijd verdwenen. AA Gent zal zijn niveau opnieuw moeten opkrikken wil het de scheve situatie nog rechtzetten.
42
Frans heeft even verzorging nodig. Boeckx raakt de Lierse-verdediger in het aangezicht met zijn knie.
45
Kage zorgt nogmaals voor het gevaar. Hij draait zich goed weg van zijn bewaker en knalt richting doel. Goris moet alweer een corner toestaan.
45
Strafschop! Gent krijgt een penalty na hands. Mboyo gaat achter de bal staan.
45

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Onbekend Onbekend)
1-1! Mboyo zet de strafschop feilloos om en brengt Gent langszij.
45+2

Goal

Scheidsrechter
Rust
Het is meteen rusten geblazen na de Gentse gelijkmaker. Gent speelde het beste voetbal in de eerste helft, maar het was Lierse dat op voorsprong kwam. El Gabas strafte mistasten van Cendros genadeloos af. Vlak voor affluiten kreeg Gent een strafschop en die zette Mboyo knap om.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft gaat van start. Gaat AA Gent door op zijn elan van de eerste helft of zorgt Lierse toch nog voor een verrassing?
47
AA Gent laat meteen een prima kans onbenut. Tot tweemaal toe missen ze hun schot bij de Buffalo's. Via het achterwerk van Brüls klommen de Gentenaars bijna op voorsprong. De bal gaat centimeters naast.
50
Kage is de gevaarlijkste man op het veld. De middenvelder dribbelt zich een weg door de verdediging en haalt dan uit. Zijn schot mist richting en gaat enkele meters naast.
56
De tweede helft komt traag op gang. Het spel wordt potiger en er zijn nog weinig kansen.
56
 Gele kaart voor Hannes Van der Bruggen
Het eerste geel van de partij is voor Van der Bruggen. Hij trekt Wils overduidelijk onderuit.
58
Vrije trap op een interessante plek voor Lierse. Via een tussenstation komt de bal bij El Gabas, wiens poging in corner verdwijnt.
61
 Gele kaart voor Valery Nahayo

62
Vervangen Christian Brüls
Ingevallen Mohamed Messoudi

AA Gent wisselt een eerste keer. Messoudi komt in de ploeg voor Brüls.
63

Goal
Doelpunt van Hervé Kage (Onbekend Onbekend)
1-2! Uitblinker Kage brengt Gent aan de leiding. Goris bokst een voorzet recht in de voeten van Kage, die niet twijfelt en binnen knalt.
66
Vervangen Mohamed El Gabas
Ingevallen Christian Pouga

Pouga vervangt de geblesseerde El Gabas.
70
Het vuur is wat uit de wedstrijd verdwenen. Gent speelt de bal goed rond en Lierse moet continu achter het leer aanhollen.