lieLierse SK
gntKAA Gent
1-1
45+2' Ilombé Mboyo (pen)
1-2
Datum: 13/04/2013 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
AA Gent zet scheve situatie nog recht op Het Lisp
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
AA Gent zet scheve situatie nog recht op Het Lisp
Foto: © SC

AA Gent heeft een scheve situatie op Het Lisp alsnog weten recht te zetten. De Buffalo's kwamen na een kwartier spelen op achterstand na mistasten van verdediger Cendros, maar Ilombé Mboyo en Hervé Kage hielpen Gent alsnog aan een overwinning.

AA Gent begon het best aan de wedstrijd. De Buffalo’s gingen meteen op zoek naar het openingsdoelpunt en creëerden het meeste kansen. Hervé Kage was de meest bedrijvige man op het veld. De middenvelder etaleerde zijn technisch vernuft en zette zijn rechtstreekse tegenstanders meermaals simpel in de wind.

Het Gentse overwicht resulteerde echter niet in doelpunten. Integendeel, het was de thuisploeg die na een goed kwartier op voorsprong klom. El Gabas strafte mistasten in de Gent-defensie genadeloos af. De Egyptenaar kon alleen op doel af nadat Cendros de bal totaal verkeerd raakte. De Lierse-aanvaller bleef erg rustig en lobde de bal knap over de uitgekomen Boeckx. 1-0 en Gent was op achtervolgen aangewezen.

De troepen van coach Fernandez leken even aangeslagen door de achterstand, maar herpakten zich vrijwel meteen. De bezoekers behielden het overwicht en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die leek er niet meer te komen voor de pauze, tot Ouka hands maakte vlak voor rusten. Mboyo ging achter de bal staan en de goalgetter faalde niet vanaf elf meter: 1-1 bij de rust.

Uitblinker Kage bezorgt Gent de zege

Na de rust ging AA Gent meteen op zoek naar een tweede treffer. Dat ging echter overhaast en gepaard met minder voetbal dan voor de pauze. Het spel werd potiger en scheidsrechter Colemonts moest enkele gele kaarten trekken.

Het was echter uitblinker Kage die Gent aan de leiding bracht. In de eerste helft viel de middenvelder enkel op met enkele prachtige dribbels, maar na de rust was hij ook efficiënt. Doelman Goris zag er niet bijster goed uit bij een voorzet en bokste de bal recht in de voeten van de flankspeler. De spelmaker twijfelde niet en nam het geschenk in dank aan. 

Daarna verdween het vuur volledig uit de wedstrijd en speelde Gent de bal slim rond. Lierse kwam nog amper in het stuk voor en zag ook nog sterkhouder El Gabas geblesseerd uitvallen. De beste kansen waren nog voor de bezoekers, maar Mboyo zijn kanon stond voor een keer niet op scherp. Doelman Goris hield Lierse nog een paar keer recht in de slotfase en zo eindigde de partij in een 1-2-overwinning voor AA Gent. De Gentenaars verstevigen zo hun leiding in groep A van play-off II. Lierse blijft achter met één punt na drie wedstrijden.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Goris Nathan 90' -
Said Ouka Ahmed 78' -
Frans Frederic 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Aboumosalam Ahmed 90' -
Wils Thomas   90' -
Shebeita Mostafa Yehia Mohamed 90' -
Annab Lens 74' -
Lambot Benjamin 90' -
El Gabas Mohamed 66' -
Hazurov Kostadin   90' -
  Bank G Beoordeel
Mahmoud Essam -  
Sols Jasper -  
Saïdi Karim -  
Van De Walle Nick -  
Adesanya Jason -  
Pouga Christian 24' -
Ahmed Farag Samir 16' -
Bourabia Rachid 12' -
Van Der Heyden Jasper -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Cendrós Pablo 75' -
Arzo César 90' -
Nahayo Valery   90' -
Maréval Rémi 90' -
Hubert David 90' -
López Jorge 86' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Kage Hervé  90' -
Brüls Christian 62' -
Mboyo Ilombé 90' -
  Bank G Beoordeel
Padt Sergio -  
Melli Juan Alberto -  
N'Diaye Mamatou -  
Messoudi Mohamed   28' -
Rafinha Rafael Scapini 15' -
Lepoint Christophe 4'  
Coulibaly Elimane -  
Herbeleef Lierse SK - KAA Gent

Vooraf