Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Guldensporenstadion
Sterk Kortrijk kan nog eens winnen
Christophe van den Boom

Kortrijk won vanavond met 3-0 van Bergen. Kortrijk had in de eerste helft het meeste balbezit en werd daarvoor beloond via Carevic. Vroeg in de tweede helft verdubbelde N'for de score. Enkele minuten voor affluiten maakte De Mets er 3-0 van.

De Kerels van Kortrijk wisten al zes wedstrijden de weg naar de netten niet te vinden. Daar wilden ze vanavond verandering in brengen. Dejaegere stond niet in de basis. Hij had nog wat last van zijn blessure. Martin was twijfelachtig, maar kwam toch aan de aftrap.

Kortrijk wilde vanavond absoluut winnen, maar enkele minuten na de start van de wedstrijd had het al 0-1 kunnen staan. De vrije trap van Matthys ging over de muur en Keet pakte uit met een fantastische redding.

Twee keer Wijns

Dat was meteen zowat de enige goede kans van de bezoekers. Kortrijk nam het balbezit voor zijn rekening en versierde enkele doelpogingen. Vooral David Wijns was twee keer dicht bij het openingsdoelpunt. Nogmaals werd duidelijk dat de West-Vlamingen een echte killer missen voor doel.

Bergen moest zich vooral beperken tot verdedigen. Na iets meer dan een halfuur kreeg Enzo Scifo een eerste klap te verwerken toen de onzichtbare Thomas Chatelle geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger Timmermans kon het tij niet doen keren.

Carevic verbreekt de vloek

Kortrijk bleef in balbezit, maar echte kansen versieren, lukte niet meer. In de laatste minuut van de wedstrijd doorbrak Carevic de Kortrijkse vloek dan toch en bracht hij zijn team op voorsprong.

Bergen begon iets beter aan de tweede helft, maar het was Kortrijk dat zijn voorsprong verdubbelde, vijf minuten na de koffiepauze. Een voorzet van Oussalah kwam via Lorenzi in de voeten van Wijns. Die is onzelfzuchtig en liet N'For scoren.

De dubbele achterstand deed Bergen wakker schieten. Zij zetten een aantal aanvallen in elkaar, maar dreigen lukte niet. Enkel uit stilstaande fases kon Bergen een aantal keer gevaarlijk zijn.

Vechtlust

Pas toen Scifo zijn laatste wissel doorvoerde en Köse het veld op bracht, kwam Bergen in enkele kansrijke posities. Onder andere Köse zelf kwam een aantal keer voor doel, maar maakte steeds de verkeerde keuze. De Henegouwers toonden in de tweede helft opvallend meer vechtlust. Kortrijk moest het spel vooral ondergaan en kon ook achteruit leunen na de comfortabele 2-0 voorsprong.

Enkele minuten voor tijd prikte Kortrijk een laatste keer scherp tegen bij een counter. Wijns kon uithalen, maar knalde tegen een verdediger. Via enkele omwegen kwam de bal bij De Mets, die de 3-0 eindstand op het bord zette.