Stadion: King Power at Den Dreef
KV Mechelen wint wedstrijd van de laatste kans
Frank Deckers

KV Mechelen heeft de laatste kans met beide handen gegrepen. OHL werd met 0-3-cijfers afgemaakt in eigen huis. Malinwa staat nu samen met Waasland- Beveren op één punt van leider Charleroi.

Oud-Heverlee Leuven – KV Mechelen was de wedstrijd van de laatste kans voor Malinwa. Met maar twee punt uit twee wedstrijden stond KV Mechelen laatste in hun groep. OHL had slechts één puntje minder dan koploper Charleroi en zat dus nog op schema om de finale van play-off II te spelen.

Tijdens de eerste veertig minuten van de wedstrijden creëerden beide teams amper kansen. Mechelen had wel het meeste balbezit maar kon daar niet veel mee aanvangen. Vooral de verdedigers van OHL en Mechelen blonken uit, Pandza en Biset hebben uitstekend gevoetbald.

In de veertigste minuut kreeg Mechelen eindelijk de eerste grote kans van de wedstrijd. Cordaro voetbalde in het strafschopgebied twee verdedigers voorbij en gaf de bal af aan Van Damme. Die kon het leer met zijn rechter voorbij Bailly schieten. Drie minuten later maakte Malinwa OHL helemaal af. Mats Rits zag Pedersen vrij staan en schotelde hem de perfecte voorzet voor. Bailly kon de bal nog bijna onderscheppen maar Pedersen scoorde de 0-2 toch.

Slechte afmakers

OHL begon furieus aan de tweede helft. De Brabanders eisten de bal op kregen ook enkele goede kansen. Ronny van Geneugden had duidelijk zitten inpraten op zijn spelers want ze gingen voor iedere bal. Jammer genoeg voor de Leuvenaars stond het vizier niet op scherp en konden ze niet scoren.

Na een dik uur ging de storm van Leuven liggen en kwam Malinwa terug beter in de match. Vijf minuten voor tijd maakten Cordaro en Diabang het helemaal af. Cordaro bediende de spits perfect die de bal simpel kon binnentikken.