Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Charles Tondreau
Gent sluit play-off II ongeslagen af
Sander De Graeve

AA Gent en Bergen hielden elkaar vanavond in evenwicht. In het Charles Tondreaustadion werd het 1-1. Bergen zal nu ook afzien van een burgerlijke procedure aangezien de drie punten van de wedstrijd tegen Kortrijk niet zullen volstaan voor de groepswinst.

Door Sander De Graeve

Bij AA Gent kregen veel spelers die de laatste weken weinig of niet aan spelen toekwamen kansen. Dat zorgde wel voor een warrige beginfase bij de Buffalo’s, waardoor Bergen in het eerste kwartier het commando voerde. Erg grote kansen bleven echter uit. Het centrale duo, Nahayo en Savic, stond bovendien erg goed.

Die laatste vierde overigens zijn debuut voor AA Gent. De negentienjarige Servische jeugdinternational kreeg het rugnummer zes van Melli en speelde een secure eerste helft. Een zeldzaam foutje werd rechtgezet door Nahayo.

Nieuwe bal zorgt voor Gentse moed

Op het kwartier raakte de wedstrijdbal zoek op de oudste tribune die gesloten is voor het publiek. De nieuwe bal beviel AA Gent blijkbaar wel. De Buffalo’s namen onder leiding van een sterke Van Der Bruggen het middenveld over en creëerden enkele kansen. López en Coulibaly kregen de bal elk tot twee keer toe niet voorbij Werner. Arbeitman kreeg de grootste kans voor Bergen, maar Padt ging goed plat op zijn kopbal.

Tim Matthys kon in de extra tijd wel nog een penalty claimen na een contact met Nahayo. Verbist ging er niet op in. Zo bleef het 0-0 aan de rust na een erg matige eerste helft. Nahayo kwam na de rust niet meer uit de kleedkamer. Hij was onvoldoende hersteld van het contact met Matthys en werd vervangen door Maréval.

Scherpere tweede helft

Beide ploegen kwamen met iets meer aanvallende intenties uit de kleedkamer. AA Gent kon na acht minuten al op voorsprong komen. Lepoint kopte een voorzet van López snoeiard voorbij Werner. Een al bij al verdiende voorsprong voor Gent op dat moment.

Lang kon Gent echter niet genieten van die voorsprong. Amper vijf minuten later knalde Tim Matthys een licht toegekende vrije trap in doel. Hoewel de bal niet echt in de hoek was getrapt, stond Padt aan de grond genageld.

Gemiste kansen

Bergen kreeg nieuwe moed en het spel ging snel op en neer met kansen aan beide kanten. De grootste waren echter voor Gent dat nadrukkelijk op zoek ging naar de zege. De pogingen van opnieuw Coulibaly en López waren niet succesvol. Coulibaly pakte nog uit met een dribbel, maar dribbelde ook zichzelf. Invaller De Belder kwam er nog erg dichtbij voor Bergen, maar zijn schot werd afgeblokt.

Het bleef uiteindelijk 1-1 in Bergen. De Draken zullen nu ook de burgerlijke rechtbank niet meer opzoeken. Ook met de drie punten van Kortrijk erbij kunnen ze Gent de groepszege niet meer uit handen nemen. Gent haalt een 14 op 18 en gaat met vertrouwen naar de finale.