Datum: 04/05/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
KV Mechelen en Charleroi mogen op zomervakantie
KV Mechelen en Charleroi mogen op zomervakantie
Foto: © SC

KV Mechelen heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Charleroi, maar door de winst van OHL op het veld van Waasland-Beveren zit het seizoen voor de jongens van Harm van Veldhoven er op. De Leuvenaars gaan naar de finale van PO II tegen AA Gent.

Twee teams die nog aanspraak konden maken op poulewinst en dus weinig veranderingen, want beide trainers wilden de automatismen van de voorbije weken behouden. Wie een spetterend wedstrijdbegin had verwacht, kwam alvast bedrogen uit. KV Mechelen mocht de bal rustig rondtikken tot halverwege de helft van de Carolo's. Daar wachtte een muur aan Zebra's, die bij balverlies van Malinwa snel overschakelden met de snelle jongens, en vooraan met Pollet en Rossini stevig materiaal rondlopen hadden.

De kansjes in die beginfase waren dan ook voor de twee centrumspitsen. Al brachten het kopballetje van Rossini en de flauwe inzet van Pollet doelman Biebauw nu niet meteen in de problemen. KV Mechelen speelde zonder echte flankspelers, want Destorme en Rits knepen constant naar binnen, maar centraal zat het potdicht bij de thuisploeg. Pedersen pakte wel uit met een mooi vluchtschot, maar Satli wierp er - al dan niet met de hand - zijn lichaam voor. Cordaro kreeg de beste kans, maar verprutste die door alleen voor Mandanda over te schieten.

Vijf minuten voor rust was het wel raak. Diezelfde Cordaro zorgde nu voor de voorzet en wie anders dan topschutter Pedersen stond klaar om de bal in het hoekje te mikken? KV is afhankelijk van de goals van zijn Deense aanvaller en op dat moment was het ook genoeg om de groep te winnen, al stond Waasland-Beveren wel met een man minder tegen OHL.

Ruytinx doet KV de das om

Charleroi kwam beter uit de kleedkamer en dwong via Rossini een heel goeie kans af, maar hij werd genoeg gehinderd om Biebauw de tijd te geven zich voor de bal te werpen. Maar als dat een schitterende mogelijkheid te noemen was, wat gezegd van die voor Mats Rits? Na een perfecte voorzet van Van Loo slaagde de middenvelder er in voor een leeg doel en vanop een meter de bal naast te zetten.

KV vergat het af te maken, want daar hadden ze meer dan genoeg mogelijkheden voor en bij 0-1 bleef het oppassen voor de gevaarlijke counters van Charleroi. En jawel, Kaya stak de bal door tot bij de ingevallen Thiaré en die was iedereen te snel af. 1-1 en op het andere veld nam Bjorn Ruytinx alle illusies op de finale van play-off II weg voor Malinwa. Het spel ging nog snel op en neer, maar in de slotfase ging KV nog met de winst lopen na een kopbal van Biset. Al kwam het één doelpunt te kort om OHL nog van de poulewinst te houden. De twee ploegen mogen nu aan de zomervakantie beginnen.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Fabris Samuel 80' -
Satli Mourad 90' -
Dzinic Elvedin 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Kumedor Abraham   57' -
Diandy Cristophe 90' -
Kaya Onur A 90' -
Milicevic Danijel 72' -
Pollet David 90' -
Rossini Giuseppe 90' -
  Bank G Beoordeel
Sifakis Michail -  
Bojovic Mijusko -  
Lazitch Gregory -  
Tormena Ederson -  
Thiaré Jamal 33' -
François Guillaume   18' -
Houdret Kenneth 10' -

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Van Loo Anthony   90' -
Bateau Sheldon 90' -
Biset Maxime 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Petter Steven 90' -
De Witte Seth 90' -
Destorme David 86' -
Rits Mats 62' -
Cordaro Alessandro A A 90' -
Pedersen Nicklas  90' -
  Bank G Beoordeel
Pacovski Tomislav -  
Vandam Jerry -  
Pandza Boris -  
Van Damme Joachim -  
Karahmet Senad -  
Van Tricht Wannes -  
Iddi Abdul-Yakuni 28' -
Junker Mads 4'  
Herbeleef Charleroi - KV Mechelen

Vooraf