Union SG - KV Kortrijk

Union pakt 6 op 6 tegen KV Kortrijk in play-off 2
Nils Wens
| 0 reacties

Union wint met 2-0 van KV Kortrijk

Union pakt 6 op 6 tegen KV Kortrijk in play-off 2

Union heeft vanavond met 2-0 gewonnen van KV Kortrijk. Door deze overwinning heeft Union 6 op 6 gepakt tegen de bezoekers. KV Kortrijk had duidelijk niet zo veel zin vanavond en zit met haar gedachte al bij de finale van play-off 2.

Na tien minuten was het al prijs voor de thuisploeg. Serieus geklungel bij KV Kortrijk achterin, waardoor de bal tot bij Niakaté kwam. Die dribbelde een verdediger en trapte de bal dan onder Pereira binnen. De doelman zag er niet goed uit bij dit doelpunt.

Het antwoord van KV Kortrijk liet niet lang op zich wachten. Chevalier met een goede corner die tot bij Batsula kwam. De linksachter nam de bal ineens op de slof aan de rand van de zestien, maar Kristiansen had een goede redding in huis. Ook meteen het enige wat de doelman van Union moest doen voor de rust.

Het balbezit was gelijk verdeeld, maar er kwam toch vooral dreiging van Union. Niakaté, Fixelles en Kandouss hadden nog kansen om de score verder uit te diepen, maar ze trapten allemaal naast.

Ook KV Kortrijk kreeg nog enkele kansen via Chevalier en De Sart, maar het was te weinig om Union in de problemen te brengen. Daardoor kon de thuisploeg met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Tweede helft

KV Kortrijk had na de rust de kans om op gelijke hoogte te komen. Rougeaux devieerde een bal van Chevalier en die leek erin te gaan, maar dat was gezichtsbedrog. Ook De Sart had nog een goede voorzet in huis, maar daar had Kristiansen geen probleem mee.

Aan de overkant was het wel raak. Selemani met een goede corner en Stamenkovic kopte de bal knap binnen. De centrale verdediger werd wel helemaal alleen gelaten, dus ook bij dit doelpunt zag de defensie van KV Kortrijk er niet goed uit.

Na de 2-0 was het nog een half uur te gaan, maar de wedstrijd leek al gespeeld. De wedstrijd kabbelde richting het einde en Union had haar schaapjes al op het droge. Selemani had nog een kopkans, maar Pereira liet zich deze keer niet vloeren. Ook Stamenkovic kwam er nog dicht bij, maar hij trapte naast.

Union had heel veel fouten nodig deze wedstrijd en vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd dat nog bestraft met een rode kaart. Hamzaoui pakte zijn tweede geel en mocht vroeger gaan douchen.

Union kwam verder niet meer in de problemen en pakt dus 20 op 27. Een sterke prestatie van de Brusselaars. KV Kortrijk blijft aan de leiding en lijkt met haar gedachte al in de finale van play-off 2 te zitten.

Goals

2
0

Balbezit

47
53

Aanvallen

43
49

Gevaarlijke aanvallen

28
32

Schoten op doel

1
1

Schoten naast/over doel

5
8

Hoekschoppen

4
3

Buitenspel

3
0

Fouten

28
18

Vrije trappen

18
31

Doeltrappen

15
9

Inworpen

25
29
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 2

 Europa League Play-offs - Finale Betfirst
Antwerp Antwerp 3-2 Charleroi Charleroi