Speeldag: Speeldag 7
Stadion: RheinEnergie-stadion
Hertha verslaat zwarte beest
Ruben Verhaeghe

Hertha BSC heeft zijn zwarte beest met 0-1 verslagen. Voor de eerste keer in meer dan 30 jaar slaagde Hertha er in van FC Köln te winnen op verplaatsing. Door die zege klimt Hertha naar een vierde plaats in de Bundesliga.

De coach van Köln, Uwe Rapolder, wijzigde zijn team op twee plaatsen in vergelijking met de elf die met 1-2 van Bayer Leverkusen verloren. Matip en Streit maakten plaats voor Schindzielorz en Rahn. Bij de bezoekers ook enkele wijzigingen: Dick van Burik, diekampt met een blessure aan de achillespees, werd vervangen door Alexander Madlung, Pal Dardai startte in plaats van Ellery Cairo en coach Göltz verkoos Gilberto boven Neuendorf.

In het Rhein Energiestadion zagen 48.000 toeschouwers de eerste doelpoging naar de thuisploeg gaan toen Madsen al in de tweede minuut voorlangs schoot. Na 11 minuten werkte Björn Schlicke bijna een vrije trap van Marcelinho in eigen doel. Na het eerste kwartier begon Köln goed mee te voetballen, maar de thuisploeg was steeds op zijn hoede voor het combinerende spel en de snelle counters van Hertha. In de 30ste minuut kwamen de bezoekers goed weg toen scheidsrechter Stark weigerde een strafschop te fluiten voor een fout van Kovac op Madsen. Zes minuten later toverde Wessels een prachtsave tevoorschijn en blokte zo een schot van Bastürk. Pantelic had de rebound maar binnen te tikken, maar miste onbegrijpelijk. Net voor het einde van de tweede helft ging de thuisverdediging in de fout en Marcelinho kon vrij op goal schieten. Wessels duwde de bal echter langs de paal in corner en de stand bij de rust bleef bij 0-0.

Na de rust was Hertha het gevaarlijkst en dat vertaalde zich in de 52ste minuut in een hoekschop. Bastürk gaf de corner vanop links en het was uiteindelijk Madlung die zijn voet tegen de bal kon plaatsen en zo de 0-1 maakte. Rapolder reageerde door Streit en Feulner in te brengen en zo de aanval van Köln te versterken. Hertha bleef echter aanvallen en de thuisploeg kon doelman Fiedler amper nog bedreigen. De score bleef bij 0-1 en Hertha stijgt naar de vierde plaats in de Bundesliga.