Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Wedaustadion
Rode lantaarn boekt belangrijke zege
Ruben Verhaeghe

Rode lantaarn MSV Duisburg boekte in de zespuntenmatch tegen 1.FC Nürnberg een belangrijke 1-0 zege met het oog op behoud in de Bundesliga. De Zebra's boekten daarmee hun eerste seizoenszege.

In de beginfase van de wedstrijd onderging de thuisploeg het spel dat door Nürnberg werd opgelegd. Dat vertaalde zich in de zevende minuut in een eerste kans voor de bezoekers. Benjamin Lense speelde de vrijstaande Markus Daun aan maar Georg Knopp kon de bal prachtig uit doel werken. Vier minuten later lanceerde Stefan Kiessling een schot op doel maar Koch toverde alweer een spectaculaire save tevoorschijn. Dat was het sein voor MSV om de knop om te draaien en te beginnen meevoetballen. In de twintigste minuut kopte Markus Kurth na een corner van Lottner maar net voorbij doel. Acht minuten later kopte Kurth de 1-0 tegen de netten na alweer een hoekschop van Lottner. Voor de eerste maal tijdens dit seizoen ging MSV met een voorsprong de rust in.

Na de rust misten eerst Kurth en dan de Belg Peter van Houdt de kans om de voorsprong te verdubbelen. Ivan Saenko van de bezoekende ploeg besloot op Georg Koch. De Zebra's voetbalden de partij uit en boekten zo hun eerste seizoenszege. daardoor laten ze de rode lantaarn aan Nürnberg over en klimmen zelf naar de veertiende plaats in het klassement.