Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Weserstadion
Werder Bremen houdt 3 punten thuis
Ruben Verhaeghe

Werder Bremen heeft in het Weserstadion Bayer Leverkusen met 2-1 verslagen. Jelle Van Damme speelde voor Werder Bremen de hele match.

De Deen Daniël Jensen startte bij Werder in de basis in de plaats van Frank Baumann. Werder begon zeer offensief en zette Leverkusen meteen onder druk. Reeds na zes minuten creëerden de groen-witten een eerste kans via Klose, Micoud en Barowski, maar Jensen benutte de doelkans niet. Pas na 20 minuten spelen kon Leverkusen onder de druk van Werder uitkomen. Leverkusen speelde bevrijd en via een aanval over de linkerflank schoot Berbatov op de doelpaal. Een minuut later deed zich aan de andere kant van het veld een gelijkaardige situatie voor toen Athirson tegen het doelkader kopte. Aan de rust stond het nog steeds 0-0 in een match die alle kanten uitkon.

Vlak na de rust scoorde Miroslav Klose de 1-0 voor de thuisploeg toen Ramelow té kort terugspeelde op Butt. Leverkusen reageerde echter niet aangeslagen en na balverlies van Naldo op het middenveld stuurde Babic een lange pass naar Berbatov, maar Reinke reageerde gevat en voorkwam de 1-1. Drie minuten later moest de keeper van Werder Bremen zich wel gewonnen geven. Babic lag opnieuw aan de basis van de actie en Rolfes schoot de bal onhoudbaar voorbij Reinke. De spelers van Völler bleven gevaarlijk, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die aan het langste eind trok. Aaron Hunt, die was ingevallen voor Daniël Jensen, gaf de assist voor de winning goal aan Klasnic. Na de zege tegen Leverkusen is Werder Bremen nu tot op twee punten van Bayern München in de stand genaderd.