Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Veltins-Arena
Schalke04 knoopt aan met zege
Ruben Verhaeghe

Schalke 04 zegevierde op de zevende speeldag met 2-0 tegen Hannover 96 en startte de match met een stevig aangepaste basiself.

Sören Larsen, met 3 competitiedoelpunten de topschutter van Schalke, startte voor het eerst in de basis. Ook Darío Rodriguez maakte zijn opwachting als centrale verdediger. Mladen Krstajic nam daarom de positie van linksback in en Levan Kobiashvili schoof op naar het middenveld. Christian Poulsen mocht ook aan de match tegen de Nedersaksen starten. Zlatan Bajramovic, die geel-rood-geschorst is, en Gustavo Varela, die met een enkelblessure sukkelt, waren er niet bij. Altintop nam terug plaats op de bank.

De eerste echte doelkans werd gecreëerd door Hannovers Robert Enke, die vanop 25 meter afstand een vrije trap nam, maar Marcelo Bordon werkte de bal gemakkelijk weg. In de 13de minuut kopte Poulsen een corner van Kobiashvili langszij. Even voorbij het eerste kwartier speelde Rafinha ploegmaat Lincoln vrij in het strafschopgebied, waarop Enke een fout maakte. De scheidsrechter twijfelde niet en floot penalty. Sören Larsen jaagde de bal echter vanop de elfmeterstip over het doel. Kuranyi kopte tweemaal op doel, maar Enke deed telkens een goede ingreep. De stand aan de rust bleef dan ook bij 0-0.

Het duurde even voor beide ploegen na de rust opnieuw in de wedstrijd kwamen en de eerste doelpoging was er één van de Koningsblauwen in de 59ste minuut. Mladen Krstajic speelde de linkerflank van Hannover op een hoopje en speelde Poulsen aan, die de assist leverde voor Lincoln. Die laatste kopte binnen en het stond 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.
In de 65ste minuut lag Kobiashvili met een vrijschop vanop 30 meter aan de basis van de 2-0. Kuranyi kopte de bal beheerst tegen de netten en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor Schalke in de Veltins-Arena. Schalke kreeg nog een paar kleine kansen om de score tot 3-0 uit te breiden, maar miste precisie. Eindstand: 2-0.