Speeldag: Speeldag 7
Stadion: HSH Nordbank Arena
Bayern tegen stug Hamburg onderuit
Ruben Verhaeghe

Hamburg SV heeft Bayern München de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Daarmee komt een eind aan de reeks van 15 gewonnen matchen op rij. Bayern ging in een uitverkocht AOL-arena met 2-0 onderuit maar, blijft met één punt voorsprong op Hamburg de stand aanvoeren.

Coach Felix Magath van Bayern München hanteerde dezelfde tactiek als vier dagen geleden tegen Frankfurt. Dat betekent dat de sterren van Bayern in een 4-5-1-opstelling aantraden met als enige spits Roy Makaay. In de basiself maakten Michael Ballack en Zé Roberto hun terugkeer. Sebastian Deisler en Bastian Schweinsteiger namen plaats op de bank. Hamburg speelde in een 4-4-2-opstelling met Daniël Van Buyten in de basis en na 68 minuten mocht Emile Mpenza invallen.

De bezoekers startten meteen met druk te plaatsen op de thuisploeg, maar het was Hamburg dat via Rafaël Van der Vaart op voorsprong kwam. Karimi verslikte zich in een pass van Trochowski, die de bal door de benen van de Bayern-speler aan Van der Vaart afleverde. De Nederlander speelde de bal koeltjes voorbij een uitgekomen Kahn en de 1-0 stond op het scorebord.
Hamburg trok zich wat terug, waardoor de bezoekers minder ruimte hadden om kansen te creëren. De enige doelpoging aan de zijde van Bayern vertaalde zich in een vrije trap vanop 25 meter, maar HSV-doelman Wächter ranselde de bal uit doel. In de 36ste minuut toonde Kahn zijn klasse toen hij een schot van Lauth met twee vuisten pareerde. De stand bij de rust bleef 1-0.

Na de rust bracht Magath met Schweinsteiger en Guerrero twee frisse aanvallende spelers in. Salihamidzic en Karimi bleven in de kleedkamer. Het verging Bayern echter niet beter want via Trochowski en Lauth had Hamburg tot tweemaal toe de kans om op de counter de score te verdubbelen. Na goed een uur spelen viel Mehmet Scholl in voor Lizarazu. Scholl stond nog maar net op het veld of Trochowski scoorde de 2-0. Even later viel Emile Mpenza in voor Lauth. Bayern stormde het laatste halfuur naar voor, maar de sterke Hamburgverdediging met Daniël Van Buyten weerde elke kans af. Lucio kreeg in de 84ste minuut nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de bal ging ver over.

De stand bleef 2-0 en Hamburg boekte zo de eerste zege in negen jaar tegen Bayern München. De spelers van de thuisploeg verdienden als extra aan hun zege nog eens 10.000 liter bier. Hamburg nadert nu op één punt van Bayern, dat nog steeds de Bundesliga aanvoert.