Speeldag: Speeldag 18
Stadion: EasyCredit-Stadion
Stuttgart gaat af in Nürnberg
Philippe Crols

VFB Stuttgart moet de rol bovenaan even lossen. De Schwaben verloren namelijk in en tegen Nürnberg. Nadat Nürnberg Stuttgart op de eerste speeldag al een pak rammel verkocht had (0-3) was het ook nu niet mals voor de vierde in het klassement. Het werd maar liefst 4-1.

Na vijf minuten spelen mocht Hildebrand zich eens een eerste keer opwarmen. Het schot van Vittek bezorgde hem echter geen grote problemen. Even later moest de bezoekende doelman niet ingrijpen, maar gevaarlijk was het standje voor zijn doel wel. De poging van Mnari werd maar ternauwernood afgeblokt. Nürnberg was de betere ploeg in die beginfase en Hildebrand moest attent zijn op een afstandschot van Vittek. Dat moest hij enkele minuten later ook zijn, maar ging toen in de fout. Saenko profiteerde en scoorde de 1-0. Op dat moment verdiend, maar VFB Stuttgart kwam geleidelijk aan terug in de partij. Na een blunder van doelman Schäfer maakte Cacau er niet zo veel later alweer 1-1 van. Schäfer speelt na dit seizoen trouwens bij Stuttgart. Net voor rust lostte Vittek nog een kogel, maar Hildebrand flaterde niet nog een keer. 1-1 was de stand na 45 minuten spelen.

Net na rust mocht Hildebrand zich wel meteen omdraaien. Gresko scoorde op aangeven van Vittek de 2-1. Nürnberg wilde meer en de bezoekende doelman moest weer een redding uit de kast halen toen Saenko hem enkele minuten na de 2-1 onder vuur nam. Op het uur zag het er dan helemaal beroerd uit voor de bezoekers. Tasci moest terecht het veld verlaten na een fout op Pinola. Twintig minuten voor tijd kwam dan het genadeschot. Schroth kopte een voorzet perfect binnen en de boeken konden dicht. De bezoekers moesten de kelk echter helemaal tot op de bodem ledigen. Een kwartier voor tijd verschalkte verdediger Magnin zijn eigen doelman en bracht zo de stand op 4-1. In de slotfase had die score nog hoger kunnen oplopen, maar het bleef bij die 4-1.