Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Tivoli - Aachen
Leverkusen buigt achterstand om in Aachen
Philippe Crols

Bayer Leverkusen heeft het nieuwe jaar meteen goed ingezet. Het won op het veld van promovendus Aachen met 2-3. Toch zag het er lange tijd niet goed uit voor de bezoekers. Alemannia liep namelijk uit tot 2-0, maar Leverkusen keerde het dus toch nog.

De wedstrijd in Aachen ging snel van start. Bezoeker Freier nam Straub al in minuut één onder vuur. Een minuut later was het antwoord van de thuisploeg al daar. Schlaudraff probeerde, maar Butt stond pal. Na tien minuten klom de thuisploeg op voorsprong. Haggui legde Ibisevic neer in de zestien. Strafschop dus en die werd door Reghecampf omgezet. Leverkusen nam de partij daarna in handen en kreeg via Voronin een goede mogelijkheid. Zijn schot ging echter naast. Op het halfuur kwam Aachen echter op 2-0. Butt redde aanvankelijk nog een poging van Ebbers, maar in de herneming was de doelman kansloos op de inzet van Ibisevic. Toch kwam Leverkusen voor rust nog terug in de partij. Na voorbereidend werk van Barbarez trof Schneider voor het eerst dit seizoen raak in de Bundesliga. Dat was ook de ruststand.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de voet van Ibisevic, maar het was Leverkusen dat dit maal wist te scoren. Opnieuw deed Barbarez het voorbereidende werk. Dit maal werkte Voronin af, 2-2. Niet veel later was het helemaal opgeklaard voor de bezoekers. Schneider borstelde een vrijschop in doel en zette zijn ploeg met zijn tweede van de middag en seizoen op voorsprong. Enkele minuten later was de wedstrijd bijna helemaal gespeeld. Babic zag zijn inzet op de lijn door Pinto gered worden. Toch probeerde de thuisploeg uiteraard nog terug te vechten. Butt moest zijn kunnen tonen op een poging van Ebbers. Een kwartier voor tijd was diezelfde Ebbers zeer dicht bij de gelijkmaker, maar de achterstand bleef op het bord staan voor de thuisploeg tot aan het einde van de wedstrijd.