Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Olympiastadion
Late strafschop helpt Hertha aan driepunter
Philippe Crols

Hertha Berlijn heeft op eigen veld nipt gewonnen van Wolfsburg. De wedstrijd leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar een late strafschop bezorgde Hertha toch nog de zege.

Op de eerste echte goede doelpoging was het een kwartier wachten. Dejagah probeerde het vanop afstand, maar de bezoekende doelman Jentzsch bracht redding. Dat moest hij een minuut later nog eens doen, maar nu op de inzet van Fathi. Na een kleine twintig minuten kwam Wolfsburg plots dreigen. Ex-Berliner Marcelinho dwong Hertha-doelman Stuhr-Ellegaard tot een uitstekende redding. Een minuut later was het wel prijs voor de ploeg van Peter van der Heyden, die trouwens in de basis stond. Een vrijschop van Marcelinho werd in de herneming door Madlung, ook al een ex-HBSC'er, in doel getrapt. Zo heel lang duurde de bezoekende vreugde echter niet. Nog geen tien minuten na de openingstreffer bracht Gimenez de stand alweer in evenwicht. Net voor rust kwam de thuisploeg nog bijna op voorsprong. De kopbal van Pantelic werd door doelman Jentzsch op de lat getikt.

De bezoekers kwamen het beste uit de kleedkamer. Stuhr-Ellegaard verhinderde Krzynowek, Karhan en van der Leegte het scoren. Toch mochten de bezoekers doelman Jentzsch zeer dankbaar zijn. Hij zorgde er twintig minuten voor tijd met een enorme redding voor dat de 1-1 op het bord bleef staan. Gimenez was met zijn poging toen wel heel dicht bij de 2-1. De tweede periode was echter niet genietbaar. De wedstrijd leek ook logischerwijze af te stevenen op een 1-1-gelijkspel, maar toch gebeurde dat niet. Vijf minuten voor tijd legde Hofland Gimenez neer in de zestien. Strafschop dus en die werd door Pantelic omgezet, 2-1. Dat bleek later ook de winnende treffer te zijn.