Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadion der Freundschaft
Gladbach meteen pijnlijk onderuit
Philippe Crols

Borussia Mönchengladbach heeft het nieuwe jaar dramatisch ingezet. Het ging in de degradatietopper met 2-0 onderuit tegen Cottbus.

Bij de bezoekers stonden de Belgen Thijs en Sonck aan de aftrap. Die laatste werd in de spits gekoppeld aan de nieuwe Deense aanwinst Thygesen. Die was ook al meteen gevaarlijk. Piplica had een goede redding in huis op zijn kopbal na zeven minuten spelen. Gladbach had eigenlijk het betere van het spel, maar na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg opzetten. Eerst trapte Vlad Munteanu op doelman Keller en een minuut later ging zijn kopbal net niet in doel. Op het halfuur kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Gunkel bediende Radu die de bal over Keller in doel legde. Vijf minuten voor rust verdubbelde die Radu de score. Dit maal was Munteanu de aangever van dienst.

BMG kwam toch wat beter uit de kleedkamer. Bögelund testte al meteen de paraatheid van Piplica. Die maakte echter geen fout. De bezoekers namen duidelijk het initiatief en dat leidde tot enkele goede mogelijkheden. Eerst moest Piplica niet ingrijpen op een schot van Polanski dat net naast ging, maar wat later moest hij dat wel doen op schoten van Sonck en Jansen. Op het uur was onze landgenoot dan dicht bij de aansluitingstreffer, maar de dwarsligger deed zijn naam alle eer aan. Thijs moest even later plaats ruimen voor Delura. Twintig minuten mocht ook Wesley Sonck gaan rusten. Net op het moment dat de aansluitingstreffer in de lucht hing kwam Baumjohan hem aflossen. Tien minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Nadat een minuut voordien Delura op Piplica had getrapt scoorde Degen op aangeven van Insua. Opnieuw hoop dus voor de bezoekers, maar enkele minuten voor tijd scoorde de thuisploeg opnieuw. Munteanu besliste de partij, 3-1.