Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Schuco Arena
HSV geeft het opnieuw weg
Philippe Crols

Hamburger SV is er weer maar eens in geslaagd om een zege uit handen te geven. Tegen Arminia Bielefeld stond het team van Doll dit maal tot minuut 89 op voorsprong. Het had amper een kans weggegeven, maar toen liep het dus toch nog fout.

De bezoekers uit Hamburg kenden meteen een droomstart. Al na tien minuten schoot Ljuboja de 0-1 in de verste hoek binnen. Bielefeld probeerde na die vroege opdoffer de bakens te verzetten, maar kansen creëren was zeer moeilijk. Wichniarek probeerde het eens met een kopbal en een schot, maar geen van beiden kenden succes. Dat was het dan voor een zeer povere eerste helft. HSV was heel blij met die voorsprong en beperkte zich tot het verdedigen ervan.

Bielefeld kwam met vol goede moed en twee nieuwe spelers opnieuw op het veld. Een van hen, Ahanfouf, ondernam al meteen een doelpoging, maar Rost plooide niet. Voor het overige was er bij het begin van die tweede periode wel veel goede wil bij de thuisploeg, maar er kwamen weinig kansen uit voort. HSV hield het zaakje perfect onder controle. Tien minuten voor tijd was het wel even schrikken voor de bezoekers. Wichniarek besloot van dichtbij op de ervaren Rost. Enkele minuten voor tijd gebeurde het ondenkbare dan toch weer. Borges kopte voor de thuisploeg een voorzet van Korzynietz  in doel. Zo verloor HSV op de valreep toch maar weer eens twee dure punten.