Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Commerzbank Arena
Schalke maakt geen fout in Frankfurt
Philippe Crols

Schalke 04 heeft het nieuwe jaar goed ingezet. De co-leider ging in Frankfurt met de drie punten aan de haal. Enkel in het begin van de tweede helft hadden de bezoekers het wat moeilijk, maar gewonnen werd er dus uiteindelijk wel. De Köningsblauen trokken met 1-3 aan het langste eind.

Toch was het Eintracht Frankfurt dat als eerste kon dreigen. Schalke-doelman Neuer pareerde een goede kopbal van Meier. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers was echter al meteen raak. Een mooie pass van Kuranyi zette Varela op weg naar de 0-1. Halverwege de eerste helft was de thuisploeg nog eens een keer gevaarlijk. Streit trapte, Neuer kon makkelijk redding brengen. Schalke controleerde voor het overige de hele eerste helft en ging dan ook verdiend met een 0-1-voorsprong rusten.

Beide teams stonden nog niet goed en wel terug op het veld of het stond al opnieuw gelijk. Takahara trof vanuit het niets raak, 1-1. Schalke probeerde terug om kansen bij elkaar te voetballen, maar dat ging uiterst moeizaam. Op het uur moest Frankfurt-doelman Pröll toch even opletten bij een kopbal van Rodriguez. Toch mocht Schalke blij zijn dat Amanatidis net na de gelijkmaker had vertikt de 2-1 te scoren. Dat brak de thuisploeg heel zuur op. Twintig minuten voor tijd verlengde Bordon een hoekschop tot bij Kuranyi die de 1-2 in doel kopte. Frankfurt slaagde er nadien niet in om de leider onder druk te zetten. Het was Kuranyi die in de slotfase de score nog wist aan te dikken voor de bezoekers.