Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Bruchwegstadion
Mainz proeft opnieuw smaak van zege
Philippe Crols

FSV Mainz heeft opnieuw aangeknoopt met een zege. Na het verlies van vorige week in Aachen werd degradatieconcurrent Bielefeld in eigen huis verslagen met het kleinste verschil. Een strafschop net na rust zorgde voor afscheiding.

In de eerste tien minuten kreeg elk team een mogelijkheid. Voor de bezoekers schoot Böhme naast en voor de thuisploeg knalde Gerbner op Ziegler. Dan maken we een sprong naar halverwege de eerste helft. Toen moest de bezoekende doelman nog eens ingrijpen. Dit keer was het op een poging van Feulner. De ervaren Böhme diende de thuisploeg op het halfuur van antwoord, maar Wache voorkwam de 0-1. Mainz werd de betere ploeg en kreeg via Ruman nog een goede kans, maar de ruststand was evenwel 0-0.

Net na rust dan werd Ruman neergehaald in de zestien. Een strafschop was het gevolg. Andreasen nam zijn verantwoordelijkheid en zette de thuisploeg op voorsprong. Bielefeld moest nu komen en deed dat ook. Kämper trapte op Wache en datzelfde deed ook Böhme nog een keer. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg wel zeer dicht bij de 2-0. Zidan legde de bal klaar voor Feulner, maar die schoot vanop zes meter nog over. Een slotoffensief van de bezoekers kwam er niet meer en het was de thuisploeg die nog enkele keren dicht bij de 2-0 kwam. Gescoord werd er evenwel niet meer.