Speeldag: Speeldag 25
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum wint derby van Dortmund
Philippe Crols

VFL Bochum toonde zich in de Ruhrderby sterker dan Dortmund. Twee doelpunten van Gekas in de tweede periode deden de bezoekers de das om. Het werd 2-0.

Na vier minuten moest de bezoekende doelman Weidenfeller een eerste maal ingrijpen op een goede poging van Bechmann. Het antwoord van Dortmund kwam er via Nelson Valdez, maar die kon zijn schot niet kadreren. De eerste helft werd gekenmerkt door veel nervositeit. Kansen waren dan ook zeldzaam. Op het halfuur noteerden we toch nog twee mogelijkheden. Eerst testte Bechmann Weidenfeller nog eens en een minuut eerder kopte Amedick aan de overkant over. Op een schot van Dede na viel er nog maar weinig te beleven in Bochum. 0-0 was dan ook logisch de ruststand.

Smolarek was net na rust dicht bij de bezoekende voorsprong, maar Drobny redde. Dat betaalde Dortmund even later cash toen Gekas op de daarop volgende counter de 1-0 op het bord schoot. Dortmund was even aangeslagen en Weidenfeller moest attent zijn op een schot van opnieuw Gekas om de 2-0 te voorkomen. Kringe en Valdez probeerden wel, maar in hun pogingen zat te weinig geloof. Echt slecht spelen deden de bezoekers niet en in het slotkwartier gingen ze ook nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Helaas voor Dortmund was het Gekas die vijf minuten voor tijd de 2-0 in doel kopte. Daarmee was de veer gebroken bij de bezoekers al voetbalden ze nog wel wat kansen bij mekaar in de slotfase. Gescoord werd er niet meer en dus was 2-0 de eindstand.