Speeldag: Speeldag 25
Stadion: EasyCredit-Stadion
Frankfurt geeft het weg in Nürnberg
Philippe Crols

Nürnberg en Frankfurt openden op vrijdag speeldag 25. De bezoekers gaven in de laatste tien minuten een comfortabele 0-2 nog uit handen. Duur puntenverlies voor Frankfurt met het oog op de degradatie.

Omdat er in de eerste twintig minuten toch niets gebeurde springen we ineens naar minuut 26. Toen klommen de bezoekers namelijk op voorsprong. Een hoekschop van Streit werd door Kyrgiakos binnengekopt. Het antwoord van Nürnberg was zeer pover zoniet onbestaande. Enkel Pinola en Vittek probeerden iets wat op een doelpoging lijkte. Het was zelfs Frankfurt dat net voor rust nog bijna de voorsprong verdubbelde. Kyrgiakos zag zijn kopbal dit maal net niet in doel gaan. Na een zwakke eerste helft was het rusten geblazen bij een 0-1.

Saenko kreeg meteen na de pauze een uitstekende mogelijkheid om de stand in evenwicht te bregen. Volledig vrijstaand miste hij echter. Nürnberg kwam nu toch beter voor de dag en ook Polak haalde eens goed uit. Nikolov was paraat. Helemaal dicht bij de gelijkmaker kwam de thuisploeg toen een poging van Reinhardt van de lijn werd gered. Net op het moment dat de 1-1 in de lucht hing viel twintig minuten voor tijd de 0-2. Takahara was goed gevolgd toen Schäfer een schot van Preuß niet kon vasthouden. Toch kwam Nürnberg nog terug. Spycher maakte tien minuten voor tijd een wel heel ongelukkige own goal, 1-2. Drie minuten voor tijd bezorgde Vittek na ee mooie actie de thuisploeg nog een punt.