Speeldag: Speeldag 25
Stadion: AWD-Arena
Schalke wint ook niet in Hannover
Philippe Crols

Schalke 04 is niet goed bezig. Het won nu al voor de derde maal op rij niet. In Hannover kwam het snel 0-1 voor, maar al even snel werd het 1-1. Dat zou ook de eindstand worden.

Schalke begon uitstekend aan de wedstrijd. Een vrijschop van Özil werd door Halil Altintop al na twee minuten in doel verlengd. Twee minuten later was die voorsprong echter alweer weg. Tarnat schoot via de paal de gelijkmaker tegen de touwen. Daarna viel de wedstrijd wel stil. Op het halfuur toch nog eens Schalke. Een vrijschop van Boenisch werd door Enke met moeite gered. 1-1 was de ruststand. De wedstrijd begon aan 200 kilometer per uur, maar viel dan stil.

De eerste mogelijkheid na rust was voor de bezoekers. Kobiashvili schilderde een vrijschop over de muur, maar Enke wist de bal nog uit zijn doel te houden. Even later probeerde Boenisch het nog eens vanop afstand, maar ook dat draaide op niets uit. Ook Hannover ondernam wat gevaarlijks. Neuer moest uit zijn pijp komen op de pogingen van Rosenthal en Huszti. Dan werd er nog een slotoffensief van de bezoekers verwacht, maar dat kwam er eigenlijk niet. Bordon probeerde het wel met een kopbal en Kobiashvili met een schot, maar echt gevaarlijk was dat allemaal niet. Het was zelfs nog Hannover dat het dichtst bij de drie punten kwam. In blessuretijd loste Neuer een schot van Tarnat en in de herneming redde hij de meubelen toen hij oog in oog met Fahrenhorst stond. Het bleef echter bij dat 1-1-gelijkspel.