Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Borussia-Park
Gladbach wint van HBSC zonder Belgen
Philippe Crols

Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach heeft, zonder Belgen in de kern, een broodnodige overwinning geboekt. Hertha BSC was het slachtoffer van dienst. Het werd 3-1 daar in het Borussia Park.

De bezoekers moesten het doen zonder de geschorsten Simunic, Fathi en Pantelic, maar waren wel het eerst gevaarlijk. Keller reageerde goed op een schot van Ebert. Ook Gimenez had daarvoor al even gedreigd. De bezoekers waren duidelijk de betere ploeg, maar de kansen afmaken lukte niet. Ook niet toen Gilberto een vrijschop mocht nemen. Die ging rakelings naast. Op het halfuur maakte Hertha dan kennis met het bekende deksel op de neus. Insua trof eerst nog de paal, maar daarna kopte Rafael een voorzet van Kluge wel in doel, 1-0. Hertha was een beetje verrast en slaagde er niet meteen in om een antwoord te vinden op de voorsprong van de thuisploeg. 1-0 was dan ook de ruststand.

Gladbach begon met veel vertrouwen aan de tweede helft. Fiedler bracht redding op een schot van Delura en Rafael werd maar op het nippertje van de 2-0 gehouden. Dat vertrouwen kreeg evenwel een flinke deuk toen Gimenez iets voor het uur de gelijkmaker binnenkopte op aangeven van Gilberto. En net op het moment dat de hoofdstedelingen de wedstrijd in handen leken te gaan nemen viel de goal weer aan de andere kant. Net als bij het eerste doelpunt zette Kluge voor en ook deze keer was Rafael de afwerker. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Delura zorgde daarmee voor zekerheid over de drie punten. Het bleef bij die 3-1.