Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
Stuttgart niet voorbij Wolfsburg
Philippe Crols

Stuttgart is er in eigen huis niet in geslaagd afstand te nemen van VFL Wolfsburg. De bezoekers, met Peter van der Heyden de hele wedstrijd lang op het veld, lieten de thuisploeg nooit in de wedstrijd komen. Eigenlijk mocht Stuttgart nog redelijk tevreden zijn met de 0-0-eindstand.

Wolfsburg was eigenlijk het eerste elftal dat voor wat gevaar zorgde. Na tien minuten probeerden zowel Marcelinho als Krzynowek het vanop afstand, maar Langer stond pal. Die stond in doel omdat Hildebrand met griep in bed lag. Net na die twee pogingen probeerde ook Santana het een keertje, maar Langer gaf geen krimp. Stuttgart zette daar ontezettend weinig tegenover. Na een halfuur probeerde Delpierre het eens met een kopbal, zonder succes. De meest opvallende speler was echter doelman Langer. Iets over het uur stond Klimowicz helamaal vrij, maar de invallersdoelman wist een tegendoelpunt opnieuw te voorkomen. Gescoord werd er in die eerste helft niet en daar mocht vooral de thuisploeg tevreden mee zijn. Bijkomend probleem voor de Stuttgart was dat topschutter Gomez net voor rust geblesseerd het veld moest verlaten.

Stuttgart probeerde in het begin van de tweede helft toch wat meer druk te ontwikkelen. Hilbert en Lauth zagen hun doelpogingen niet binnen het kader belanden. Aan de overkant was dat anders toen Santana uithaalde. Langer moest eens te meer de meubelen redden. Een kwartier voor tijd kreeg Stuttgart eigenlijk pas zijn eerste kans. Jentzsch pareerde een schot van Cacau. Hofland was er gelukkig voor de bezoekers op tijd bij om de bal te ontzetten vooraleer er een Stuttgart-speler zijn voet kon tegenzetten. Stuttgart probeerde nog een slotoffensief op touw te zetten, maar buiten wat steriele druk kwam daar niets uit voort. 0-0 was dan ook de eindstand.