Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Highbury
Arsenal verliest thuis punten tegen City
Yves Dekoning

Arsenal heeft op Highbury slechts 1-1 gelijk gespeeld tegen Manchester City. Bij de rust stonden de Gunners zelfs 0-1 achter. Door het puntenverlies bedraagt de achterstand op leider Chelsea nu al zeven punten.

City begon de wedstrijd met sprankelend voetbal en kreeg steeds meer vertrouwen. Arsenal daarentegen had moeite om zijn ritme te vinden. Richard Dunnen had Thierry Henry in zijn binnenzak zitten. Aan de overkant wist Ashley Cole Shaun Wright-Phillips de baas te blijven tot de 31ste minuut. De vinnige winger kreeg wat ruimte en liet doelman Manuel Almunia geen kans. Robbie Fowler maakte er even later zelfs bijna 0-2 van.

Uiteindelijk knokte Arsenal zich toch in de wedstrijd. De thuisploeg begon het doel van David James te belegeren. Patrick Vieira kopte net naast. De kopbal van Cole was dan weer te zwak om James te verschalken. Ook Robin van Persie kwam niet tot scoren. James leek man van de match te worden nadat hij een schot van Robert Pires wist te keren. Net toen het leek alsof de bezoekers de storm overleefd hadden, sloeg het noodlot toe. Uiteindelijk was het Freddy Ljungberg die een kwartier voor tijd de bal voorbij James kreeg nadat City de bal niet meer uit het eigen strafschopgebied wegkreeg. De Gunners gingen nu met hernieuwde moed op zoek naar de overwinning, maar het bleef 1-1.