Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Ewood Park
Rovers verdiend voorbij de Addicks
Luc Goderis

Brett Emerton's doelpunt vlak voor rust volstond voor Blackburn om de punten thuis te houden.  De laatste thuisoverwinning was voor de Rovers al geleden van september 2004.   Paul Dickov zag eerst zijn schot van de lijn gekeerd door Danny Murphy.  Emerton kopte dan, op voorzet van David Thompson, de Rovers verdiend op voorsprong.  Charlton's beste kans, een schot van Jonatan Johansson, werd op slag van rust door Brad Friedel uit doel geduwd.

In een matig duel trok Blackburn verdiend aan het langste eind.  Dickov had na 20minuten de openingstreffer aan de voet maar zag zijn schot knap in hoekschop geweerd door Dean Kiely.  Op die corner zag de Schotse spits zijn poging dan op de lijn gekeerd door Danny Murphy.  De rebound van Jonathan Stead werd wederom uit doel geranseld door Dean Kiely.
Vier minuten voor de pauze werden de Rovers dan toch beloond voor hun inzet.  De wederoptredende David Thompson schilderde, vanop rechts, de bal op het hoof van Brett Emerton en de Australiër kopte aan de verste paal binnen.  Helemaal aan het einde van de eerste helft maakten beide ploegen nog aanspraak op een doelpunt.  Andy Todd kopte voor Blackburn maar nipt over en Jonatan Johansson vond Brad Friedel op zijn weg naar doel.

Tijdens de tweede helft kwamen "The Addicks" aanvallend beter voor de dag.  Radostin Kishishev zag zijn schot slechts centimeters over gaan en Dominic Matteo stopte Dennis Rommedahl, al dan niet foutief, af in de zestien.  Het appel voor strafschop bleef tevergeefs.
Net na het uur begon Blackburn aan een nieuwe reeks aanvallen.  Lucas Neill had de beste kans maar besloot te zwak.
Charlton kon op het eind nog tot tweemaal toe aanspraak maken op de gelijkmaker.  Dennis Rommedahl besloot in het zij-net in plaats van door te steken naar enkele vrijstaande ploegmaats en Luke Young kopte nog nipt over.   De bordjes bleven echter op een al bij al verdiende 1-0, de eerste thuisoverwinning voor de Rovers sinds september vorig jaar.  Blackburn sluit een goede eindejaars-tiendaagse winnend af en sluipt zo stilaan weg uit de gevarenzone.

Blackburn : Friedel, Matteo, Todd, Johansson, Neill, Emerton, Flitcroft, Ferguson, Thompson (88' Reid), Dickov, Stead (80' Gallagher).
Charlton : Kiely, Hreidarsson (71' Hughes), Fortune, El Karkouri, Young, Kishishev (60' Euell), Holland, Murphy, Rommedahl, Johansson, Thomas (60' Konchesky).
Att : 19,819.
Ref : A Wiley (Staffordshire)