munManchester United
totTottenham
Datum: 04/01/2005 21:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Old Trafford
ManU ontsnapt dankzij flaterende lijnrechter
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
ManU ontsnapt dankzij flaterende lijnrechter
Foto: © SC

De wedstrijd tussen Manchester United en Tottenham Hotspur, twee ploegen in vorm, is geĆ«indigd in een scoreloos gelijkspel.  De bezoekers uit Tottenham scoorden vlak voor het einde wel, maar de treffer van Pedro Mendes werd niet toegekend.  Beide ploegen komen door deze puntendeling geen stap verder in het klassement.  ManU en Tottenham blijven respectievelijk derde en achtste in het klassement.  De Red Devils verliezen geen terrein op Arsenal, maar zien Chelsea wel verder weglopen.  

Tottenham, dat nu al acht wedstrijden ongeslagen is, ging op Old Trafford op zoek naar een eerste overwinning in 15 jaar.  De bezoekers kregen de kans om al vroeg op voorsprong te komen, maar Ledley King kreeg de bal niet voorbij doelman Carroll.  Toch was het ManUtd dat in het begin van de wedstrijd de betere ploeg was.  Naarmate de eerste helft vorderde, kwam er meer evenwicht in de wedstrijd.  Smith kreeg wel nog de beste kans van de eerste helft, maar doelman Robinson redde.  De nummer 1 van Tottenham moest ook nog tussenkomen bij een poging van Scholes.  

Na de koffie bleven de mannen van Ferguson de beste kansen bij elkaar voetballen, maar stuitten telkens op Robinson.  Bijna schoot Tottenham-speler Pamarot de Red Devils nog te hulp, maar zijn bal werd op het laatste moment nog gered door een medespeler.  Vlak voor het einde scoorde Tottenham: Pedro Mendes probeerde vanaf de middellijn Carroll te verrassen. De doelman was op tijd terug, maar liet de bal domweg uit zijn handen glippen, waardoor het leder duidelijk over de doellijn botste. De arbitrage liet echter onbegrijpelijk doorspelen. De allerlaatste kans was nog voor Manchester United, maar ook deze bal werd gered door doelman Robinson zodat de wedstrijd uiteindelijk op een brilscore eindigde.   

Statistieken