Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea blijft indrukwekkend
Yves Dekoning

Chelsea loopt verder uit op de achtervolgers na een vlotte zege tegen Middlesbrough. Didier Drogba zorgde voor de twee doelpunten. Boro van zijn kant zakt steeds verder weg in de stand. Ze zijn nu ook al voorbijgestoken door Liverpool en verpozen op de zesde plaats.

Chelsea domineerde de openingsfase. Vooral Damien Duff en Arjen Robben zorgden constant voor gevaar. Na vijftien minuten spelen opende Didier Drogba de score. Na mooi samenspel van Frank Lampard, Arjen Robben en Joe Cole mocht de aanvaller uit Ivoorkust verdediger Gareth Southgate voor schut zetten en de bal voorbij doelman Mark Schwarzer in doel trappen. Twee minuten later was de wedstrijd al gespeeld. Drogba kopte de voorzet van Lampard hard binnen. Chelsea kreeg nog meerdere kansen om Middlesbrough helemaal in de vernieling te spelen, maar de 2-0 bleef op de bordjes staan.