Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Carrow Road
Zwak Liverpool wint in Norwich
Yves Dekoning

Liverpool speelde ontzettend zwak in Norwich, maar kon toch de drie punten meegraaien dankzij twee doelpunten in de tweede helft. Uiteindelijk wonnen de Reds met 1-2 en worden zo (voorlopig) vijfde in de Premier League.

Voor rust viel er bitter weinig te beleven op Carrow Road. Alleen de harde duels tussen Darren Huckerby en Steve Finnan zorgden voor wat leven in de brouwerij. Thuisploeg Norwich probeerde wel enkele keren aan te vallen, maar de defensies waren baas. Liverpool van zijn kant straalde totaal geen offensieve dreiging uit.

Na de koffie namen de Canaries het heft in handen, maar liepen in de 57ste minuut op een counter van de Mighty Reds. De thuisploeg scoorde bijna, maar Steven Gerrard zette meteen de tegenaanval op en stuurde Louis Garcia diep. De Spaanse aanvaller wipte de bal handig over doelman Robert Green. Zeven minuten later deed Norwich zichzelf de das om. Craig Fleming trapte de bal tegen invaller Florent Sinama-Pongolle. Zijn schot werd nog gered door Green, maar John Arne Riise was goed gevolgd en maakte er 0-2 van. Ryan Jarvis kon één minuut voor affluiten met een schitterend schot nog milderen tot 1-2, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.