Stadion: Highbury
Arsenal vernedert Everton
Yves Dekoning

Arsenal - Everton 7-0

Op Highbury stonden het nummer twee en vier van de Premier League tegenover elkaar. Van een wedstrijd was echter nooit sprake, Arsenal maakte brandhout van Everton.

De Gunners speelden de Toffees gewoon in de vernieling. De bezoekers kwamen niet verder dan enkele vluchtige schoten terwijl de thuisploeg scoorde aan de lopende band. Na acht minuten spelen mocht Richard Wright zich al een eerste keer omdraaien. Robin Van Persie draaide de bal voorbij de keeper. Vier minuten later maakte Robert Pires er 2-0 van. Voor rust was de match al gespeeld. In de 37ste minuut werd het via Patrick Vieira 3-0. Na een zoveelste schitterende pas van Dennis Bergkamp kon de Fransman Wright met een heerlijk lobje verslaan.

Ook na rust bleef Arsenal het publiek verwennen. Thierry Henry kwam twee keer net niet tot scoren alvorens Robert Pires vijf minuten na de koffie zijn tweede van de avond tegen de netten prikte. Edu mocht er van op de stip 5-0 van maken. Een kwartier voor tijd kon Dennis Bergkamp ook zijn verdiende treffer meepikken. De Nederlandse uitblinker was de hele wedstrijd enorm actief en creatief. Vlak voor tijd zette Mathieu Flamini de 7-0 op de bordjes. Hiermee kwam Everton eigenlijk nog goed weg.

Arsenal: Lehmann, Lauren, Campbell, Senderos, Cole, Pires (Fabregas 64), Vieira (Flamini 45), Edu, Reyes, Bergkamp, Van Persie (Henry 45). Subs Not Used: Almunia, Toure.

Everton: Wright, Hibbert, Weir, Yobo, Pistone, Carsley, McFadden, Watson, Arteta (Ferguson 75), Kilbane, Beattie (Bent 45). Subs Not Used: Stubbs, Plessis, Turner.