Speeldag: Speeldag 33
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham-Portsmouth 0-0
Kristof Blomme

De match tussen Birmingham en Portsmouth is geëindigd zoals ze begonnen was, 0-0. Een eindeseizoenmatch om snel te vergeten.

In de eerste helft viel er amper doelgevaar te noteren. Het begon nochtans veelbelovend toen LuaLua na twee minuten naast kopte. De enige kans voor Birmingham was een volley van Lazaridis. Ook deze bal was echter ver buiten het doelkader. De logische ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft begon iets vinniger. Birmingham kreeg al gauw twee kansen. Maar zowel Heskey, met het hoofd, als Pandiani, met een schot, konden het doel niet vinden. Ondertussen had O'Neill de beste kans voor de bezoekers op Maik Taylor geschoten. Nadien zakte de match weer weg tot een zeer laag peil. Drie minuten voor het einde was er nog een ver schot van de ingevallen Patrik Berger. Maik Taylor stond weer paraat. In blessuretijd pakte Birmingham bijna nog de drie punten mee. Melchiot zette hard voor, Heskey kon net niet bij de bal. Zo eindigde de match terecht op 0-0.

Birmingham: Maik Taylor, Melchiot, Cunningham, Upson, Clapham, Pennant, Johnson, Nafti (Carter 76), Lazaridis (Gray 59), Heskey, Pandiani (Morrison 59).

Portsmouth: Ashdown, Cisse, De Zeeuw, Primus, Griffin, Stone (Berger 64), O'Neil, Hughes, Skopelitis (Mezague 83), Kamara (Fuller 71), LuaLua.

Toeschouwers: 28,883.

Scheidsrechter: P. Walton.