Stadion: Friends Provident St Mary's Stadium
Southampton lijdt pijnlijke nederlaag
Kristof Blomme

Aston Villa wist na een geweldige remonte de drie punten te pakken op het veld van Southampton. The Saints komen hierdoor in heel slechte papieren te zitten.

De match begon een kwartier later door verkeersproblemen. Het was Southampton die daar het minste last van ondervond. Crouch drong het strafschopgebied binnen, daar vond hij Kevin Phillips en die tekende al meteen voor de eerste goal. Nog voor het kwartier stond de thuisploeg helemaal op rozen. Nu was het Crouch die een heerlijke pass van Redknapp kon afmaken. Tot overmaat van ramp viel bij Villa Darius Vassell nog uit met een blessure. De rutstand was 2-0.

Zowel Solano als Carlton Cole kwamen op het veld voor de bezoekers in de tweede helft. Na tien minuten kon Solano Cole bereiken en was de aansluitingstreffer een feit. Even later stond het al bijna weer gelijk. Niemi had echer een prachtige redding in huis op een poging van weer Cole. Villa bleef op de gelijkmaker jagen en ze werden daarvoor beloond. Solano kon een hoekschop van Hitzlsperger in doel verlengen. Van een geslaagde wissel gesproken. Zelfs een puntje werd de thuisploeg niet meer gegund. De La Cruz bracht voor, Davis maakte z'n eerste van het seizoen. Southampton kreeg nog twee kansjes op de gelijkmaker. Maar Camara en Crouch slaagden er niet meer in om te scoren. Southampton gaat nog een hard degradatiegevecht tegemoet. Villa mag nog dromen van europees voetbal.

Southampton: Niemi, Delap, Lundekvam, Jakobsson (Davenport 45), Bernard, Telfer (Camara 74), Redknapp, Quashie, Anders Svensson (Le Saux 63), Crouch, Phillips.

Aston Villa: Sorensen, De la Cruz, Delaney, Laursen (Solano 45), Samuel, Hendrie, Hitzlsperger, Davis, Barry, Vassell (Cole 36), Angel (Moore 77).

Goals: Cole 55, Solano 70, Davis 72.

Toeschouwers: 31,926.

Scheidsrechter: A. D'Urso.