Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Anfield Road
Liverpool - Tottenham 2-2
Tom Ceusters

Hoewel ze in Liverpool nog altijd mogen dromen van een eindoverwinning in de Champions League, lijkt het toch veiliger om ook via de competitie een plaatsje veilig te stellen in de volgende editie van het kampioenenbal. Een thuisoverwinning tegen Tottenham was daarvoor aangewezen. Maar ook de bezoekers hadden zo hun reden om absoluut voor de drie punten te gaan: de Hotspurs maken immers nog kans op het laatste ticket richting Uefacup.

Het was 12 minuten wachten op de eerste echte doelkans, maar die was wel meteen raak: een verre uithaal vanop links van Erik Edman vloog heerlijk in de rechtse haak, 0-1 voor de bezoekers. De reactie van de Reds liet niet op zich wachten, maar het schot van Nunez ging naast. Liverpool probeerde wel, maar Tottenham bleef gevaarlijk: King kon van dichtbij inkoppen, Dudek liet zich deze keer niet kloppen. De thuisploeg was baas, voorzet na voorzet werd de 16 van Tottenham ingestuurd, maar nooit precies genoeg. "Dan maar van ver", dacht Gerrard, maar Tottenham-goalie Robinson had weinig moeite met het schot. Met de rust in zicht kregen de mannen van Rafael Benitez dan toch loon naar werken: Sanz Luis Garcia draaide de gelijkmaker mooi in de linker bovenhoek.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of Fernando Morientes probeerde het eens van ver. Paul Robinson kon rustig toekijken hoe het schot van de Spanjaard naast zoefde. Steriele druk van Liverpool, maar opnieuw was de eerste kans voor Tottenham meteen de goede: voorzet van Kanoute en Robbie Keane kopte van dichtbij raak.
Nog geen minuut later opwinding aan de overzijde: penalty voor de Reds na een fout van Stephen Kelly op Steven Gerrard. De aanvoerder van Liverpool nam zelf de verantwoordelijkheid op, maar zonder succes: z’n penalty ging jammerlijk naast. De wedstrijd brak toen pas helemaal los, en 5 minuten later was het wel raak voor de thuisploeg, toen een hard schot van Sami Hyypia mooi tegen de netten ging: 2-2 met nog een half uur te gaan.

Liverpool rook de 3-2, maar Luis Garcia en Finnan wisten geen doel te treffen. Twintig minuten voor tijd zag Xabi Alonso dat Robinson te ver uit z’n doel stond. Hij probeerde de bezoekende doelman vanop de eigen helft te verschalken, maar die was net op tijd terug om de bal tegen te houden.
En nog was het nog niet gedaan: Alonso trapte naast, het schot van Morientes werd gekeerd door Robinson, Luis Garcia miste van dichtbij. Tottenham kroop terug en de thuisploeg bleef komen. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers plots toch opzetten, en Dudek moest een schot van Davies overtikken. De laatste grote kansen waren voor de Reds: eerst stond het doelhout in de weg bij een poging van Gerrard, vlak daarna schoot Cissé van dichtbij op Robinson, en tenslotte trapte Morientes van nog dichterbij onbegrijpelijk over.

Door een gebrek aan precisie en nauwkeurigheid verloor Liverpool 2 kostbare punten, waardoor de vierde plaats nu definitief verloren lijkt. Ook Tottenham schiet niets op met de puntendeling.

Liverpool: Dudek, Finnan, Hyypia, Pellegrino, Carragher, Nunez (77' Cisse), Gerrard, Alonso (84' Biscan), Warnock (35' Riise), Luis Garcia, Morientes

Tottenham: Robinson, Kelly, King, Dawson, Edman, Davies, Carrick, Davis, Reid (72' Ziegler), Kanoute, Keane (88' Defoe)

Scheidsrechter: Halsey

Doelpunten: 12' Edman (0-1), 44' Luis Garcia (1-1), 55' Keane (1-2), 63' Hyypia (2-2)