Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Selhurst Park
Degradatieduel eindigt op 3-3
Kristof Blomme

Crystal Palace heeft thuis tegen Norwich nog een 3-3 uit de brand kunnen slepen. De ploeg kwam terug van een 1-3 achterstand.

Het begon goed voor de thuisploeg. Jonas Kolkka kon ze na amper vijf minuten al op voorsprong zetten. Hij wist een vrije trap van Hughes binnen te trappen. Palace was beter in het begin. Het was echter Robert Green die Freedman van een nieuwe treffer kon houden. In enkele minuten dacht Palace recht te hebben op drie strafschoppen. Eerst ging Freedman neer in het strafschopgebied. Daarna was het Johnson die de grond ging opzoeken. Scheidsrechter Styles zag er echter geen graten in. Even later leek Safri de bal met de hand te spelen, maar ook dit werd door Styles weggewuifd. Norwich maakte uiteindelijk nog gelijk voor rust. Francis zette zich sterk door en kon Ashton bereiken. Hij twijfelde niet en bracht de 1-1 ruststand op het bord.

De tweede helft was amper begonnen of de bezoekers stonden op voorsprong. Het was weer Ashton die voor het doelpunt tekende. De verdediging van Palace was totaal van de kaart. De kanaries profiteerden een derde keer. Huckerby kon McKenzie bereiken en de match leek beslist 1-3. Dat was buiten Hughes gerekend want een kwartier voor tijd kopte hij de gelijkmaker tegen de touwen na een gemeten voorzet van Johnson. Diezelfde Jonhson ging wat later nogmaals neer in het strafschopgebied na een contact met Schackell. De elfmeter die nu wel volgde werd door Johnson zelf feilloos benut. Z'n 19e al van het seizoen. Helemaal op het einde haalde de thuisploeg ei zo na nog de overwinning binnen. Green had echer een formidabele redding in huis op een poging van Hall. Een billijk gelijkspel dus waar beide ploegen niet veel verder mee komen.

Crystal Palace: Kiraly, Butterfield (Torghelle 72), Hall, Sorondo, Granville, Routledge, Leigertwood (Soares 65), Hughes, Kolkka (Popovic 84), Johnson, Freedman.

Norwich: Green, Helveg, Fleming, Shackell, Drury, Francis (Holt 88), Safri, Bentley, Huckerby (Jonson 90), McKenzie (Svensson 88), Ashton.

Goals: Kolkka 5, Ashton 22, 46, McKenzie 53, Hughes 73, Johnson 83 pen.

Toeschouwers: 25,754.

Scheidsrechter: R. Styles.