Speeldag: Speeldag 13
Stadion: The Valley
United wint op Charlton
Dirk Pieters

Manchester United, dat zonder Roy Keane speelde, won met 1-3 op het veld van Charlton. Enkele dagen na het nieuws omtrent de Ier, liet Manchester zien dat het ook zonder zijn middenvelder best goed kon voetballen.

Manchester begon het beste aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Wayne Rooney op voorzet van John O’Shea, maar zijn schot was geen probleem voor doelman Andersen. Ook Darren Fletcher kreeg een mogelijkheid, maar zijn poging ging over. De United-fans scandeerden de naam van Roy Keane gedurende de eerste twintig minuten. Charlton probeerde mee te voetballen, maar was te slordig in de opbouw. Dan kwam het moment voor Alan Smith. De middenvelder, op de positie van Keane, schoot de bezoekers op voorsprong. Voor Smith zijn eerste doelpunt dit seizoen.

In de tweede helft begon Charlton wat meer te drukken en moest Van der Sar alert zijn op een poging van Dennis Rommedahl. Manchester United kreeg een waarschuwing, maar blijkbaar was dit niet genoeg. Ambrose probeerde het van op afstand en met succes. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte. Met nog twintig minuten te gaan konden de bezoekers niets anders dan het tempo te verhogen. Met succes zo bleek. Rooney zette zich door op links en kreeg de bal mooi tot bij Van Nistelrooij. De Nederlander nam de bal mooi aan en schoot zijn elfde tegen de netten. United opnieuw op voorsprong. De Charlton-trainer gooide er nog een tweede spits bij, maar veel bracht dit niet op. Het was opnieuw Ruud van Nistelrooij die de weg naar het doel vond en ze de 1-3 op het bord trapte.

Manchester, dat zijn vorige duel won van Chelsea, komt dankzij de overwinning tegen Charlton opnieuw in de buurt van Chelsea. Charlton probeerde wel, maar was te slordig om het United moeilijk te maken.