Stadion: Anfield Road
Villa en Liverpool winnen, City speelt gelijk
Dirk Pieters

Liverpool - Portsmouth 3 - 0

Liverpool won vandaag het duel tegen Portsmouth met 3-0. Opnieuw kon aanvaller Peter Crouch de weg naar het doel niet vinden. De Liverpool-speler kreeg in de eerste helft de kans van op de stip, maar faalde. Gelukkig was er nog Boudewijn Zenden die de rebound kon inkoppen. De bezoekers probeerden iets terug te doen, maar het geluk was aan de zijde van Liverpool. Een cross van Djibril Cissé verdween achter doelman Ashdown in doel. De Spanjaard Fernando Morientes klaarde de klus helemaal door de 3-0 eindcijfers op het bord te zetten.

Sunderland - Aston Villa 1 - 3

Ook Aston Villa kon zijn wedstrijd vrij simpel winnen. De 32-jarige Kevin Phillips, die 132 doelpunten makkte in 235 wedstrijden, zette de bezoekers in het begin van de tweede helft op een 0-1 voorsprong. Tien minuten voor tijd kregen we nog drie doelpunten te zien. Gareth Barry zette de 0-2 op het bord en amper één minuut later zorgde Milan Baros, na een mooi hakje van Luke Moore, voor de 0-3. In de allerlaatste minuut kreeg Sunderland nog een eerredder. Stead ging neer in de zestien en Dean Whitehead zorgde voor de 1-3 eindstand.

Manchester City - Blackburn 0 - 0

De wedstrijd tussen Manchester City en Blackburn eindigde in een scoreloos gelijkspel. Zowel Craig Bellamy en Paul Dickov kregen nauwelijks kansen om te scoren, maar ook aan de overkant was het in de eerste helft vrij pover. Blackburn kwam duidelijk voor een punt, en was dan ook zeer tevreden met de logische 0-0 eindstand. De Manchester City-supporters waren duidelijk niet tevreden over de prestatie van hun spelers.