Speeldag: Speeldag 13
Stadion: JJB Stadium
Arsenal wint tegen de nummer twee
Dirk Pieters

De verrassende nummer twee in het klassement Wigan Athletic kreeg vandaag het bezoek van Arsenal. De Gunners staan momenteel op een vijfde plaats en konden, mits winst, opnieuw aansluiten bij de top.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de thuisploeg, maar twee afstandsschoten van Lee McCulloch gingen over het doel van Jens Lehmann. Arsenal was gewaarschuwd. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en de eerste kans voor de Gunners was meteen raak. Een schot van de Nederlander Van Persie ging mooi voorbij doelman Filan. (foto) 0-1 voor de bezoekers. Nog geen tien minuten later was de tweede grote kans voor Arsenal opnieuw prijs. Fabregas bracht de bal voor tot bij Henry, die beheerst afwerkte. Arsenal op rozen? Wigan speelde zeker niet slecht en kon nog voor het half uur de verdiende aansluitingstreffer maken. Op een kopbal van Henri Camara had Lehmann geen gepast antwoord klaar. De thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel.  Vijf minuten voor rust werd Pascal Cygan foutief gestopt buiten de rechthoek, een koud kunstje voor Henry op vrije trap om zijn ploeg op een 1-3 voorsprong te trappen. Van Persie kreeg nog de kans op 1-4, maar dat zou te overdreven zijn geweest. Het was nog niet gedaan, want in de 45ste minuut kon Wigan opnieuw tegen scoren, ditmaal was het Jimmy Bullard die de netten kon bolzetten. De thuisploeg mocht gaan rusten met een 2-3 achterstand. Kregen we ook na rust nog een doelpuntenkermis?

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen in de beginfase, maar tot scoren kwamen ze niet. Zowel Van Persie en Bullard konden niet scoren. Het werd al snel duidelijk dat we het beste van de wedstrijd gezien hadden. De tweede helft was een pak minder interessant om volgen, maar het bleef spannend tot in de laatste minuten. Wigan moest nu gaan komen, maar Arsenal gaf nog weinig ruimte weg vanachter. De bezoekers zelf kregen nog enkele kansen, maar schoten van Gilberto Silva en Fabregas werden simpel afgeblokt door de thuisdefensie.

Arsenal won verrassend op het veld van Wigan met 2-3. Opnieuw was Thierry Henry de grote held voor Arsenal. De Fransman nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening. Wigan voelt nu meer de hete adem van Bolton en Manchester United.