Speeldag: Speeldag 13
Stadion: White Hart Lane
Londense derby eindigt onbeslist
Philippe Crols

West Ham moest zondagmiddag op bezoek bij Tottenham. De Londense buren verdeelden de punten netjes onder elkaar. Mido bracht de thuisploeg op voorsprong, maar diep in blessuretijd zorgde Anton Ferdinand voor de puntendeling.

Thuisploeg Tottenham begon het beste aan de wedstrijd. Edgar Davids zag zijn schot net naast gaan en West Ham-doelman Shaka Hislop moest alles uit de kast halen op een poging van Robbie Keane. Aan de overkant zag Hayden Mullins zijn inzet net naast vliegen. Ook Yossi Benayoun probeerde het vanop afstand, maar zonder problemen voor Tottenham-doelman Paul Robinson. Na een kwartier spelen klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een lange bal van Dawson was schijnbaar ongevaarlijk, maar dat was buiten Mido gerekend. De spits lobde de bal over Hislop die ondertussen al ver uit zijn doel was gekomen, 1-0. Daarna bedreigden Keane en Teemu Tanio het bezoekende doel met afstandschoten. Zonder succes echter. West Ham speelde zeer matig en mocht eigenlijk best tevreden zijn met de 1-0 ruststand.

Ook de eerste kans uit de tweede helft was voor Tottenham. Hislop blokte de poging van Keane en Anton Ferdinand deed hetzelfde met de inzet van Davids. Met nog vijfentwintig minuten te gaan kwam de thuisploeg echter wel goed weg. Paul Robinson had een briljante redding in huis op een poging van Teddy Sheringham. De spits kon van dichtbij afdrukken, maar Robinson redde alsnog. In de slotfase moest Tottenham terug, maar toch kwam het nog dicht bij de 2-0. Jermaine Jenas zag zijn gekrulde bal net naast gaan. In minuut 93 gebeurde voor Tottenham dan toch het ondenkbare. Anton Ferdinand klom hoger dan iedereen en kopte de 1-1 binnen. Het bleef 1-1 en daar zal West Ham heel tevreden mee zijn. Beide ploegen handhaven zich in de sub-top.