Speeldag: Speeldag 18
Stadion: The Valley
Slim Arsenal wint in Charlton
Philippe Crols

Arsenal heeft na drie opeenvolgende nederlagen opnieuw kunnen aanknopen met een overwinning. Dat gebeurde in en tegen Charlton. Een doelpunt van Reyes was voldoende om de drie punten mee naar Highbury te nemen.

Charlton was in de openingsfase de betere ploeg. Het spel speelde zich de hele tijd af op de helft van de bezoekers, maar de verdediging van Arsenal gaf geen krimp. De thuisploeg domineerde dan wel, maar de eerste goede kans was voor Arsenal. Na een zeer goed uitgevoerde counter kwam de Zweed Ljungberg alleen voor Charlton doelman Myhre. Die was echter bij de zaak en verhinderde de 0-1. Even later moest de Noorse doelman ingrijpen op een kopbal van Henry. Net voor rust waren de bezoekers dan toch eens een keertje gevaarlijk. Na een goede actie van Bartlett kwam Darren Bent in balbezit. Die twijfelde niet en haalde uit. De bal zou allicht in doel zijn gegaan ware het niet dat er nog een superieure Campbell was om de openingstreffer te voorkomen. 0-0 was de ruststand.

Na de rust schoot Arsenal het best uit de startblokken. Dat resulteerde na een klein kwartier spelen in die tweede helft in de 0-1. Eerst wist Myhre nog wel redding te brengen op een goed schot van Henry, maar helaas voor hem en Charlton kwam de bal nadien in de voeten van Reyes. Die moest niet veel moeite doen om de 0-1 tegen de touwen te schieten. Charlton werd de adem een beetje afgesneden door de bezoekers en hadden geen antwoord klaar. Dat verbeterde er niet op toen het brein van Charlton, Danny Murphy, een kwartier voor tijd met een rode kaart naar de kant moest. In de slotfase verdubbelde Reyes nog bijna de score, maar 0-1 was voldoende om met drie punten terug huiswaarts te keren.

Het was voor Arsenal nog maar de tweede overwinning buitenshuis. Dankzij die overwinning komt de ploeg van Wenger voorlopig op een zesde plaats terecht. Charlton dat uitstekend aan de competitie was begonnen vinden we nu pas terug in de tweede kolom.