Datum: 26/12/2005 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Riverside Stadium
Rovers opnieuw te sterk voor Boro
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers opnieuw te sterk voor Boro
Foto: © SC

Middlesbrough is er voor de tweede keer in één week tijd niet in geslaagd Blackburn te kloppen.  Kuqi, die woensdag al een voet had in het doelpunt van Dickov, scoorde op Boxing Day twee keer.

De heruitgave van de kwartfinale van de Ligabeker van vorige woensdag werd in de eerste helft vooral een fysieke slag.  Beide teams voetbalden wel een resem halve kansen bijeen maar konden niet afwerken.  Vooral Middlesbrough verkwanselde de beste doelkansen.
Yakubu had in de allereerste minuut de score al kunnen openen maar hij kopte de perfecte voorzet van Mark Viduka over.  De heroptredende Gaizka Mendieta had tot tweemaal toe geen geluk bij zijn afwerking.  Eerst werd hij in het strafschopgebied door Brett Emerton zwaar onderuit gehaald maar scheidsrechter Uriah Rennie zag er geen graten in en halfweg de helft zag hij zijn schot voorlangs gaan.
Met de rust in zicht zorgden de bezoekers voor hun eerste echte gevaar.  Emerton zette vanop de linkerflank voor, Shefki Kuqi liet de kans niet liggen en werkte relatief makkelijk af.

Na de herneming werd het spel er niet beter op.  Schwarzer werd pas op het uur een eerste keer op de proef genomen.  Franck Quedrue kopte veel te hard terug en Schwarzer had moeite om een own-goal te voorkomen.  Aan de overkant bleef Brad Friedel nagenoeg werkloos.
Kuqi bleef wel onophoudelijk op zoek naar zijn tweede van de middag en twaalf minuten voor affluiten werd zijn werklust beloond.  Schwarzer kreeg een schot van de ingevallen Craig Bellamy niet onder controle en Kuqi duwde opnieuw simpel binnen.  

Mark Hughes was na de wedstrijd best tevreden over zijn team.  "Het enige minpunt aan de wedstrijd is dat Shefki geen hattrick scoorde, hij was de man van de wedstrijd en zowel vandaag als vorige woensdag de kwelduivel van Boro", prees Sparky zijn Finse spits nog de hemel in.