Speeldag: Speeldag 18
Stadion: White Hart Lane
Tottenham sleept zich voorbij Birmingham
Philippe Crols

Birmingham blijft ook na maandag in het sukkelstraatje van de Premier League ronddolen. De ploeg van Steve Bruce verloor bij Tottenham met 2-0. De thuisploeg was nochtans ook niet echt in grote doen, maar won dus wel.

De eerste kans van de wedstrijd was wel voor de bezoekers uit Birmingham. Julian Gray had een goede voorzet in huis op Jiri Jarosik. Die deed alles zoals het moest, maar Paul Robinson was de redder in nood voor Tottenham en wist de bal nog uit zijn doelvlak te houden. Dat gebeurde pas na een halfuur. Daarvoor was er amper iets opwindends gebeurd. Totteham was dus ook niet echt super en kreeg pas diep in de eerste helft een goede mogelijkheid. Na een hoekschop van Carrick kon Ledley King uithalen, maar zijn schot werd gered door Mike Taylor. 0-0 was de terechte ruststand na een povere eerste helft.

De tweede helft beloofde alvast veel beter te gaan worden. We waren nog maar net bezig of Paul Robinson moest ingrijpen. Hij moest redding brengen op een schot van Gray. Net voor het uur kreeg de thuisploeg een betwistbare strafschop. Upson hield Keane vast in de grote rechthoek. Dat moet je natuurlijk niet doen, maar het bleef toch een licht toegekende strafschop. Keane had echter geen medelijden en stuurde Taylor de verkeerde kant uit. De Spurs op voorsprong en dat was lichtjes tegen de gang van het spel in.

Als het tegen zit dan zit het ook tegen. Dat ondervinden ze bij Birmingham dezer dagen als geen ander. Vijf minuten na de 1-0 mocht Izzet al vroegtijdig gaan douchen nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. Ondanks die man minder probeerden de bezoekers toch nog de bakens te verzetten. Grote kansen kwamen er echter niet en in blessuretijd verdubbelde Defoe met een schitterend doelpunt nog de score, 2-0.

Dankzij deze licht gevleide overwinning komen de Spurs voorlopig wel op een derde plaats terecht. Nagenoeg alle ploegen in de buurt van Tottenham hebben nog wel minstens één wedstrijd minder gespeeld. Voor Birmingham is het geen prettige eindejaarsperiode. Ze staan voorlopig met 13 punten op de voorlaatste plaats. Ze hebben op dit moment vier punten minder dan West Brom. Die staan op een veilige 17e plaats.