Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Anfield Road
Owen verliest bij machtig Liverpool
Philippe Crols

Liverpool doet het in eigen land zeer goed op dit moment. Op tweede kerstdag domineerden de Reds uit Liverpool de Magpies uit Newcastle. Het werd 2-0, een score die al tijdens de rust op het bord stond.

Michael Owen keerde maandag voor de eerste keer sinds zijn afscheid bij Liverpool terug naar Anfield. Er was vooraf veel over te doen geweest, maar uiteindelijk werd de kleine spits tijdens de wedstrijd gedegradeerd tot een toeschouwer die op de eerste rij zat. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en Newcastle-doelman Given moest al snel attent reageren op een doelpoging van Morientes. Liverpool was zeer dominant en enkel Given zorgde ervoor dat Newcastle niet al te snel averij opliep. Zo redde hij op briljante wijze de inzet van Harry Kewell. Bij Newcastle wisten ze niet waar eerst kijken. De Reds kwamen van overal. Na een kwartier werd het Liverpool toch al beloond. Crouch bediende boegbeeld Gerrard en die wist Given wel te verslaan, 1-0 en dat was oververdiend. Charles N'Zogbia was de enige die met een flauw schotje Liverpool-doelman Reina min of meer kon bedreigen. Net voor rust was de zege al nagenoeg een feit voor Liverpool. Uitgerekend Given zorgde er met een ongelukkige balbehandeling voor dat men in Liverpool-Newcastle ging rusten met 2-0.

Newcastle was na rust ook niet bij machten om iets te doen tegen de thuisploeg. Die thuisploeg had net na rust ook nog een strafschop moeten krijgen nadat een kopbal van Morientes door de arm van Solano van de lijn werd gehaald. De scheidsrechter had het blijkbaar niet gezien, want de bal ging niet op de stip. Toen Bowyer net na het uur ook nog met rood van het veld werd gestuurd was het zaakje helemaal beklonken voor Gerrard en co. In een voor de rest weinig opwindende tweede helft viel er niet meer veel te noteren. Het bleef 2-0 en dat was zeker en vast verdiend voor een sterk Liverpool.

Liverpool behaalde maandag zijn 8e overwinning op rij in de Premier League. De ploeg van Benitez staat op een derde plaats, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld en kan in het beste geval nog oprukken naar plaats twee. Newcastle vindt maar geen aansluiting met de sub-top. Het staat nu nog net in de linkerkolom en telt 25 punten. Dat zijn er bijvoorbeeld zes minder dan de nummer vijf, Wigan.