Stadion: Highbury
Arsenal speelde met Aston Villa
Yves Dekoning

Arsenal - Aston Villa 5-0

Arsenal heeft brandhout gemaakt van Aston Villa. De Gunners toonden dat ze op dreef zijn de laatste weken en wonnen met 5-0 van de Villains.

Aston Villa begon moedig aan de partij en Kevin Phillips kreeg zelfs enkele vroege kansen, maar Arsenal zou hard terugslaan. Op het kwartier was er wel slecht nieuws voor de Gunners. Fransesc Fabregas moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Vassiriki Diaby. Maar ook zonder de jonge Spanjaard speelde de thuisploeg sterk. Na 18 minuten spelen kopte Emmanuel Adebayor de eerste treffer tegen de netten. Vijf minuten later verdubbelde Thierry Henry na een verre val van Jose Antonio Reyes de voorsprong met een subliem lobje over Thomas Sorensen.

Vlak na rust was het weer raak voor Henry. Adebayor verlengde een verre bal tot bij de Franse aanvaller die alweer prachtig afwerkte. De 21ste competitiegoal dit seizoen voor Henry. Hierna konden de Gunners zich helemaal uitleven, en Sorsensen kreeg het bijzonder druk. De Deense doelman van Villa kwam enkele keren schitterend tussen, maar moest zich toch nog twee keer omdraaien. Invallers Robin Van Persie en Vassiriki Diaby mochten beiden hun goaltje meepikken. Tussendoor had Luke Moore nog een kans gekregen om op de counter de score te milderen, maar zelfs een eerredder was de arme bezoekers niet gegund.

Arsenal: J Lehmann, E Eboue (67 J Djourou) , K Toure, P Senderos, M Flamini, R Pires, F Fabregas (15 V Diaby) , G Silva, J Reyes, E Adebayor, T Henry (65 R Van Persie).