Stadion: The Hawthorns
Liverpool duwde niet door
Yves Dekoning

West Bromwich Albion - Liverpool 0-2

Liverpool heeft vlot de maat genomen van degradatiekandidaat West Brom. Aan de rust stond de 0-2 al op de bordjes.

West Brom begon lusteloos aan de wedstrijd en Liverpool kon meteen profiteren van een zwak verdedigende thuisploeg. Na amper zeven minuten spelen brak Djibrill Cissé door op rechts en Robbie Fowler moest de voorzet maar binnentikken. De Baggies probeerden terug te slaan met een afstandsschot van Diomansy Kamara, maar het was Liverpool dat de wet dicteerde. Vooral de passes van een indrukwekkende Xabi Alonso en de snelheid van Djibrill Cissé zorgden voor een constante dreiging. Na alweer een schitterende verre bal van de Spanjaard mocht de Franse goalgetter in de 38ste minuut alleen op doelman Tomasz Kuszczak af. Hij rondde hem mooi en trapte de bal in het lege doel.

Na de pauze zocht West Brom wanhopig naar de aansluitingstreffer en creëerde zelfs enkele kansen. Invaller Zoltan Gera nam de rest van de ploeg op sleeptouw en was er een paar keer dichtbij. Aan de overkant counterde Liverpool meermaals gevaarlijk, maar de bezoekers waren tevreden met 0-2.

West Brom: T Kuszczak, M Albrechtsen, S Watson (62 N Clement) , C Davies, P Robinson, D Kamara (45 Z Gera) , A Johnson, R Wallwork, J Greening, N Kanu (62 K Campbell) , N Ellington.

Liverpool: J Reina, S Finnan, S Hyypia, J Carragher, J Riise, X Alonso, M Sissoko, H Kewell, D Cisse (78 J Kromkamp) , P Crouch (71 F Morientes) , R Fowler (65 S Luis Garcia).