Speeldag: Speeldag 32
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham houdt Chelsea op brilscore
Ruben Claesen

In een erg saai duel hebben de troepen van Steve Bruce die van Mourinho in bedwang kunnen houden. Veel schieten de Brummies er echter niet mee op. Birmingham blijft op de acttiende stek staan, een degradatieplaats. Chelsea blijft soeverein leider. Birmingham won overigens nog nooit van Chelsea.

Het eerste doelgevaar kwam van Birmingham, maar de pogingen van Emile Heskey, een afstandschot en een kopbal, gingen respectievelijk over en naast. Even voor het kwartier moest Cech zijn eerste werk van de middag verrichten. Olivier Tebily nam de keeper onder vuur, maar de Tsjechische numero 1 kon de bal over doel tikken. Chelsea had nog niet bijster veel laten zien, maar even later waren The Blues dicht bij de 0-1. Robben probeerde van kortbij, Maik Taylor redde met de voet. Na twintig minuten kon Heskey nog eens aanleggen, maar zijn trap ging over. De wedstrijd viel toen stil, met nauwelijks kansen en twee ploegen die slag leverden om het middenveld, met veel slordigheden tot gevolg. Vlak voor rust ging Robben nogmaals zijn kans, maar zijn vizier stond te hoog ingesteld. Een teleurstellende 0-0 bij de rust.

De tweede helft leek aanvankelijk ook niet veel meer te bieden dan de eerste. Drogba trapte nog eens van aan het strafschopgebied, weer ging de bal over. Ook Lampard kon zijn schot niet goed genoeg drukken. De wedstrijd leek weer op het elan van de eerste helft verder te kabbelen, zonder grote kansen dus. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd probeerde Crespo nog eens met een volley, Taylor pakte. Chelsea begon zowaar nog aan een slotoffensief. Eerst kopte Ricardo Carvalho een hoekschop naast, vervolgens moest Taylor een schot van Lampard uit zijn doel ranselen. Een billijke 0-0 was het resultaat van een erg flauwe pot voetbal.